Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

LUNI: Expoziția „Imagini și documente – 70 de ani de peisaj industrial”, la Arhivele Naționale Alba

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

afis satumareLuni, 19 octombrie, de la ora 10.00, la sediul Serviciului Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale va avea loc vernisarea expoziţiei „Imagini și documente – 70 de ani de peisaj industrial”.  Vor fi expuse fotografii ale unor obiective industriale din România şi Republica Moldova.

Evenimentul face parte din cadrul proiectului cu același nume –  „Imagini şi documente – 70 de ani de peisaj industrial”, proiect realizat de Asociaţia Dar Development şi cofinanţat de Ministerul Culturii prin Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Scopul proiectului este realizarea, de către 20 de artişti debutanţi, cei mai mulţi dintre ei studenţi ai Universităţii de Artă Bucureşti, a unei expoziţii de fotografie care să pună în valoare calitatea estetică a unor peisaje industriale realizate în perioada comunistă, din şapte dintre cele opt zone de dezvoltare ale României, dar şi din Republica Moldova.

În cadrul proiectului, Arhivele Naţionale au contribuit la documentarea principalelor obiective industriale cu imagini de arhivă şi informaţii documentar-istorice din epoca în care obiectivele industriale au fost construite.

Pe lângă Arhivele Naţionale, proiectul se bucură de susţinerea următorilor parteneri: Universitatea de Artă din Bucureşti – Departamentul de Imagine Dinamică şi Fotografie, Institutul Cultural Român, Asociaţia Naţională pentru Arte Vizuale Contemporane, Asociaţia ARTIA, Asociaţia Obsteaşcă Foto Club Moldova din Chişinău, Asociaţia VEGA din Bucureşti şi Asociaţia XANDER din Braşov.

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 19-20 octombrie 2015.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea