Rămâi conectat

Actualitate

Lovitură pentru piața drogurilor: Poliția a închis cea mai mare plantație de canabis din Europa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lovitură pentru piața drogurilor: Poliția a închis cea mai mare plantație de canabis din Europa

În cursul acestei săptămâni, în nordul Spaniei, Garda Civilă spaniolă și poliția din Navarra a confirmat anihilarea celei mai mari plantații ilegale de canabis din Europa, arată agenția Xinhua. Plantația, care a fost descoperită între orașele Artajona și Olite din regiunea Navarra, se întindea pe o suprafață de 67 de hectare și conținea aproximativ 415.000 de plante.

Proprietarul plantaţiei declarase că producea cânepă pentru uz industrial. Agenţii au început, însă, să aibă suspiciuni după ce au constatat că destinaţia finală a plantelor era în ţări precum Elveţia şi Italia, unde această plantă poate fi procesată pentru a fi transformată în canabidiol (CBD).

Trei suspecţi au fost reţinuţi în urma operaţiunii. Aceştia conduceau un depozit de dimensiuni mari în Artajona, dotat cu sistem de ventilaţie şi control al temperaturii pentru uscarea plantelor. Poliţiştii au interceptat un camion pregătit de plecare, cu destinaţia Italia, care transporta 23.000 de plante uscate de canabis. În interiorul depozitului au fost găsite aproximativ 13.000 de plante.

Poliţia a declarat că toate plantele au fost distruse, împreună cu cele care creşteau pe plantaţie, care ar fi avut o valoare de aproximativ 30 de milioane de euro după procesarea şi transformarea în CBD.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, începe luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 2 iulie se va desfășura proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea