Locuri de muncă în străinătate pentru români – Danemarca angajează 35 de culegători de căpșuni

*Plata muncii este în funcție de cantitatea recoltată. Se plătește echivalentul în coroane daneze a valorii de 1 euro brut/kg

Firma Duborg Jordbær din localitatea Tinglev (Danemarca) oferă pentru români, prin ANOFM (Eures) 35 de posturi de lucrători în agricultură – culegători de căpșuni.

ELIT

Potrivit reprezentanților firmei munca se desfășoară la o fermă ecologică, în aer liber. Culesul căpșunilor începe devreme, la 4-5 dimineața.

Se caută persoane cu vârsta minimă de 18 ani familiarizate cu munca fizică grea, motivate și flexibile în privința programului. Sunt preferați lucrătorii cu experiență anterioară la culesul căpșunilor. Se acceptă și cupluri. Aplicanții trebuie să aibă cunoștințe de limba engleză la nivel mediu.

Plata muncii este în funcție de cantitatea recoltată (la kilogram). Se plătește echivalentul în coroane daneze a aproximativ 1 euro brut/kg. Se oferă cazare în clădire/camere contra unei taxe de circa 8 euro/zi pentru o persoana (echivalentul în coroane daneze). Se asigură spații pentru prepararea mâncării,  internet wireless, dușuri, TV, mașini de spălat.

Durata contractului este de aproximativ 6-7 săptămâni, 6 zile/săptămână, în medie 25-30 ore/săptămână iar termenul limită de înscriere este 31 ianuarie 2014.

Candidații sunt rugați să trimită CV model EUROPASS, în limba engleză, cu poza inclusă, pe adresa de email: info@duborgjordbaer.dk (modelul de CV se poate descărca de pe linkul: http://www.duborgjordbaer.dk/job-application.html). De asemenea, candidații vor trebui să completeze on line și un formular de aplicare ce poate fi găsit pe linkul susmenționat.

Preselecția persoanelor care au aplicat se face de către angajator. Invitarea la selecție a persoanelor preselectate se va face în timp util de consilierul EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din județul de domiciliu al candidatului. Selecția va avea loc la Oradea în luna februarie 2014.

Detaliile referitoare la data precisă, locația și programul selecției vor fi trimise numai persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu”, precizează reprezentanții ANOFM.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro