Rămâi conectat

Curier Județean

Locuri de muncă în străinătate pentru români – Danemarca angajează 35 de culegători de căpșuni

Publicat

în

*Plata muncii este în funcție de cantitatea recoltată. Se plătește echivalentul în coroane daneze a valorii de 1 euro brut/kg

Firma Duborg Jordbær din localitatea Tinglev (Danemarca) oferă pentru români, prin ANOFM (Eures) 35 de posturi de lucrători în agricultură – culegători de căpșuni.

Potrivit reprezentanților firmei munca se desfășoară la o fermă ecologică, în aer liber. Culesul căpșunilor începe devreme, la 4-5 dimineața.

Electrica Furnizare Discount

Se caută persoane cu vârsta minimă de 18 ani familiarizate cu munca fizică grea, motivate și flexibile în privința programului. Sunt preferați lucrătorii cu experiență anterioară la culesul căpșunilor. Se acceptă și cupluri. Aplicanții trebuie să aibă cunoștințe de limba engleză la nivel mediu.

Plata muncii este în funcție de cantitatea recoltată (la kilogram). Se plătește echivalentul în coroane daneze a aproximativ 1 euro brut/kg. Se oferă cazare în clădire/camere contra unei taxe de circa 8 euro/zi pentru o persoana (echivalentul în coroane daneze). Se asigură spații pentru prepararea mâncării,  internet wireless, dușuri, TV, mașini de spălat.

Durata contractului este de aproximativ 6-7 săptămâni, 6 zile/săptămână, în medie 25-30 ore/săptămână iar termenul limită de înscriere este 31 ianuarie 2014.

Candidații sunt rugați să trimită CV model EUROPASS, în limba engleză, cu poza inclusă, pe adresa de email: [email protected] (modelul de CV se poate descărca de pe linkul: http://www.duborgjordbaer.dk/job-application.html). De asemenea, candidații vor trebui să completeze on line și un formular de aplicare ce poate fi găsit pe linkul susmenționat.

Preselecția persoanelor care au aplicat se face de către angajator. Invitarea la selecție a persoanelor preselectate se va face în timp util de consilierul EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din județul de domiciliu al candidatului. Selecția va avea loc la Oradea în luna februarie 2014.

Detaliile referitoare la data precisă, locația și programul selecției vor fi trimise numai persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu”, precizează reprezentanții ANOFM.

Publicitate

Curier Județean

SCANDAL la Vinerea: Un bărbat 57 de ani, dus la SPITAL, după ce a fost bătut de un consătean, în plină stradă

Publicat

în

Poliţiştii din Cugir au reţinut un bărbat, din localitatea Vinerea, care este cercetat pentru lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii publice. Acesta l-ar fi lovit pe un consătean, în timp ce se aflau pe o stradă, din localitate.

La data de 3 august 2021, poliţiştii din Cugir au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de un bărbat, de 36 de ani, din localitatea Vinerea, care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii publice.

În sarcina acestuia sa reținut faptul că, la data de 10 iulie 2021, în jurul orei 02.40, în timp ce se afla pe o stradă din localitatea Vinerea, l-ar fi lovit, în zona capului și a membrelor superioare, pe un bărbat, de 57 de ani, din localitate, în urma unor discuții în contradictoriu, tulburând ordinea publică.

Electrica Furnizare Discount

În urma incidentului, victima a fost transportată la spital, pentru îngrijiri, dar a refuzat internarea.

Cercetările sunt continuate.

Citește mai mult

Curier Județean

Gabriel Pleșa continuă campania „Primarul vine pe strada ta”. „O să încercăm să găsim soluţii” pentru două străzi din Oarda și zona Arex din Alba Iulia

Publicat

în

Gabriel Pleșa continuă campania „Primarul vine pe strada ta”. „O să încercăm să găsim soluţii” pentru două străzi din Oarda și zona Arex din Alba Iulia

„Campania „Primarul vine pe strada ta” m-a dus, zilele trecute, pe străzile Garoafelor și Armoniei din Oarda și Emil Racoviță din Arex, unde am discutat cu oamenii care locuiesc în aceste zone.

Pe strada Garoafelor am constatat că sunt probleme cu parcările, iluminatul public şi canalizarea, iar pe Armoniei, canalizarea şi starea carosabilului. Pentru concetăţenii noştri care locuiesc pe strada Armoniei, vestea bună pe care le-am adus-o este că în luna august vor începe lucrările de modernizare a străzii. Cât despre problemele de pe strada Garoafelor, am discutat cu colegii mei şi o să încercăm să găsim soluţii tehnice în următoarea perioadă.

Electrica Furnizare Discount

În mare, în zona cartierului Arex, problemele pe care le-am constatat şi mi-au fost fost aduse la cunştinţă de către cei care locuiesc acolo, sunt legate de canalizare, de lipsa carosabilului şi a trotuarelor. Acolo am început deja procedurile pentru modernizarea stăzilor pe care vom realiza lucrări de infrastructură. Proiectul tehnic este finalizat, urmând să pornim procedura de achiziție pentru introducerea canalizării și, implicit, modernizarea străzilor. De altfel, una dintre doleanţele celor cu care am discutat este legată şi de posibilitatea lărgirii străzii Emil Racoviţă şi realizarea unei piste de biciclete.

Întâlnirile cu albaiulienii vor continua săptămânal.”, transmite primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, pe mediul de socializare.

Citește mai mult

Curier Județean

Facilități fiscale pentru antreprenorii care investesc în Municipiul Aiud. Care sunt criteriile de acordare

Publicat

în

Primăria Aiud a solicitat și primit aviz favorabil din partea Consiliului Concurenței în vederea acordării unui ajutor de minimis ori a unor facilități fiscale pentru noii investitori care vor dezvolta afaceri la nivelul municipiului Aiud.

„A fost solicitat și primit avizul favorabil din partea Consiliului Concurenței pentru acordarea unui ajutor de minimis sau a unor facilități fiscale noilor investitori care dezvoltă o afacere în municipiul Aiud.

Electrica Furnizare Discount

Facilitățile fiscale care se pot acorda sunt următoarele: reducerea de la plata impozitului pe clădiri și pentru terenul aferent (pentru investițiile nou realizate de minimum 150 de mii de euro) pe o perioadă de 3 ani, în limita echivalentului în lei al valorii maxime de 100 de mii de euro acordate unei întreprinderi unice, respectiv 45 de mii de euro societăților care desfășoară activitate în domeniul transportului de mărfuri.

Criteriile de acordare a facilităților fiscale sunt:

  • valoarea investiției;
  • numărul de noi locuri de muncă generate și profilul de activitate.

Valoarea totală estimată a ajutorului de minimis care va fi acordat în cadrul prezentei scheme este de 300 de mii de euro, defalcată pe perioada 1 ianuarie 2021 – 31 decembrie 2023.

Proiectul de hotărâre care conține regulamentul acordării ajutorului de minimis va intra în dezbatere publică, iar ulterior va fi supus votului consilierilor locali din municipiul Aiud”, anunță Primăria Municipiului Aiud, prin intermediul paginii de socializare.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare