Rămâi conectat

Curier Județean

LOCURI DE MUNCĂ în STRĂINĂTATE, la data de 16 februarie 2015. OFERTA din Danemarca, Franţa, Germania, Norvegia, Polonia, Suedia, Cehia şi Bulgaria

Publicat

în

Bursa Locurilor de Munca Alba Iulia002Cei care doresc să lucreze în străinătate pot opta pentru una dintre ofertele Eures, ce însumează peste 200 de locuri de muncă în  Danemarca, Franţa, Germania, Norvegia, Polonia, Suedia, Cehia şi Bulgaria.

Electrica Furnizare Discount

Se recrutează personal pentru posturi de agent vânzări în Bulgaria; medic specialist radiolog în Danemarca;  medic generalist, infirmier, kinetoterapeut, în Franţa; asistent medical generalistş factor Poştal – în Germania; şofer autobuz, bucătar preparate indiene, coordonator cercetare in securitatea calculatoarelor în Norvegia; dispecer transport, bucătar în Polonia; şlefuitori, pilitori, culer, în Republica Cehă şi lucrători finisori în construcţii, dulgheri, vopsitori auto, mecanic auto, femei de serviciu în Suedia.

În Bulgaria  se angajează agent vânzări pentru România – 1 post. Cerinţe: studii superioare, experienta min 6 l uni, permis de conducere. engleza fluent, Mod de aplicare: Se trimite CV in limba engleza, cu poza inclusa, la pl.nedeva@sunsystem.bg, persoana de contact Plamena Nedeva. tel: +359 898999961. Candidatii selectati vor fi chemati la interviu in Romania. Alte detalii dspre firma www.sunsystem.bg. Ofertă valabilă până la data de 28 februarie 2015.

Danemarca
Medic specialist radiolog – 2 posturi. Cerinte: Veti efectua o gama larga de proceduri radiologice CT, MR, ultrasunete, precum si examinari generale de diagnosticare radiologica. Se cer abilitati interpersonale bune, abilitati de comunicare, atitudine atenta si pro-activa in relatiile profesionale si sociale.Engleza foarte bine. Se trimite aplicatia pana pe 27.02.2015 pe adresa de email cba@workindenmark.dk. Aplicatia, intocmita in limba engleza, va cuprinde: CV-ul; scrisoarea de intentie. De asemenea, se solicita certificatul medical de specialitate – scanat, documente care sa ateste experienta de munca. Pentru alte informatii, se contacteaza dl. Claus Moller, adresa email: cba@workindenmark.dk, nr.telefon: +45 72 22 33 71.Ofertă valabilă până la data de 27 februarie 2015.

Franta
Medic generalist – 1 post. Cerinte: Învăţământ superior şi universitar, experienta, permis conducere. Cnoaşterea limbii franceze. Mod de aplicare: Scrisoare + CV la ANGAJATOR: Nume: VANESSA ROQUER Informaţii: MERVAL RH Adresă: 135 BOULEVARD ANATOLE FRANCE, 93200 SAINT DENIS, FRANCE Nr. telefon: 0033142433220 Email: VROQUER@MERVALRH.FR. Ofertă valabilă până la data de 15 martie 2015.

Infirmier – 1 post. Cerinţe: Învăţământ superior şi universitar.Nume: VANESSA ROQUER Informaţii: MERVAL RH Adresă: 153 BOULEVARD ANATOLE FRANCE, 93200 SAINT DENIS, FRANCE Nr. telefon: 0033142433220 Email: VROQUER@MAERVALRH.FR Cum se prezintă candidatura Cum se prezintă candidatura: Scrisoare + CV la ANGAJATOR. Ofertă valabilă până la data de 15 martie 2015.

OFERTA COMPLETĂ transmisă de AJOFM Alba, AICI. Detalii se găsesc la: adresa http://eures.anofm.ro/ sau la sediul AJOFM Alba – biroul EURES, tel. 0372.718671

Publicitate

Curier Județean

FOTO| Exponatul lunii iulie la Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș: Toc pentru păstrarea prafului de pușcă

Publicat

în

Exponatul lunii iulie la Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeş este un toc pentru păstrarea prafului de puşcă, datând din a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Artefactul, provenind din colecția lui Ioan Raica, a intrat în patrimoniul muzeului încă din anul 1958.

Electrica Furnizare Discount

Confecționat din corn de cerb, tocul a fost folosit de vânătorii din Munții Sebeșului la alimentarea cu pulbere a puștilor cu cremene. Armarea cu tablă de alamă a compartimentului pentru dozarea prafului de pușcă, situat în partea superioară a tocului, constituie un indiciu că piesa a fost confecționată în Moldova, mai precis în zona Sucevei, unde, de altfel, are bune analogii.

Tocul este bogat ornamentat, având aproape întreaga suprafață acoperită cu motive decorative: solare, vegetale și geometrice. În zona centrală de află o rozetă fără braţe, încărcată de elemente vegetale, fiind vorba de o reprezentare a soarelui în varianta statică. Braţele tocului sunt decorate cu coroane de „tip oriental”, stilizate, motiv interpretat de specialişti ca fiind un „cerc magic” care avea rolul de a păstra puterea prafului de pușcă.

Tocurile pentru pulbere au apărut odată cu folosirea armelor de foc uşoare, portabile, şi ele au existat atât timp cât încărcarea cu praf de puşcă şi plumb se făcea pe ţeavă. Unele dintre primele tocuri despre care există informații sunt cele folosite de armatele din spațiul german, acestea fiind cunoscute însă doar din descrieri datând de la sfârșitul secolului al XV-lea și începutul celui următor. Exemplarul cel mai timpuriu, datat sigur, este cel al regelui Angliei, Henric al VIII-lea Tudor (1509-1547), din 1531. Pe teritoriul ţării noastre, cel mai vechi, se pare, este un exemplar provenind de la Deva, pe care e inscripţionat anul 1608, aflat, în prezent, într-o colecţie particulară din Bucureşti.

Deşi cartuşul de hârtie – folosit pentru prima dată de armata suedeză în timpul regelui Gustav Adolf (1611-1632) – a fost introdus, începând cu anul 1740, în dotarea armatelor din toate ţările europene, tocurile pentru păstrarea prafului de puşcă au fost utilizate, în continuare, însă doar pentru armele de vânătoare. În întreaga zonă alpino-carpatică, din Croaţia până în Ucraina şi Polonia, coarnele cerbului au fost prelucrate sub forma unor tocuri pentru pulbere, însă specialiştii consideră că primele piese de acest tip au pătruns în Transilvania şi în Moldova din zona Tirolului, unde exista o şcoală de pădurari ce deservea Imperiul Habsburgic, populaţia învăţând să le imite, însă aplicând pieselor confecționate un decor local. Aceste obiecte, pe lângă rolul lor practic, au ajuns să reflecte și un anumit statut social, fiind, în același timp, şi trofee de vânătoare ale deținătorilor, ceea ce explică și calitatea execuției acestora.

Numărul destul de mare de astfel de artefacte în zona Sebeşului poate fi explicat, pe de o parte, prin pasiunea pentru vânătoare a locuitorilor, iar pe de alta, prin includerea unora dintre satele de aici în Regimentul 1 de Graniță de la Orlat, ceea ce a dus la răspândirea armelor de foc şi, implicit, a tocurilor pentru păstrat pulberea. De altfel, din zonă se cunoaşte şi o reţetă tradiţională pentru făcut „prav de puşcă”, pe care Nicolae Filimon, din Sebeşel, a consemnat-o în manuscrisul său, datând din 1873: „pentru a face prav de puşcă, şialitron 12 loţi, floare de pucioasă 10 loţi, cărbuni de alun 8 loţi, zdrobite laolaltă cu oţăt de vin, să se usuce apoi muete cu aluat. De acela se va dospi, apoi fermentat iar, apoi [în]tins la soare să se usuce, apoi ucisu în mujeriu de lemn, va fi prav de puşcă”.

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Inundații la Ocoliș: Un grup de tineri de la Off Road Bistra au transportat electrocasnice și produse de curățenie cetățenilor afectați de viitură

Publicat

în

FOTO| Inundații la Ocoliș: Un grup de tineri de la Off Road Bistra au transportat electrocasnice și produse de curățenie cetățenilor afectați de inundații

Astăzi, 25 iulie, un grup de tineri plini de bunătate, din partea Off Road Bistra, au dus electrocasnice și produse de curățenie persoanelor care au fost afectate în urma inundațiilor puternice de la Ocoliș.

Electrica Furnizare Discount

Inundațiile au făcut ravagii în comuna Ocoliș, în cursul săptămânii trecute, mai multe gospodării fiind inundate, case distruse, animale și mașini luate de apă.

Zeci de persoane s-au mobilizat în urma inundațiilor și au sărit în ajutorul cetățenilor din Apuseni care au fost „loviți” atât de tare de natura necruțătoare.

Citește mai mult

Curier Județean

Bărbat de 31 de ani, din Sântimbru, prins de către polițiști la volanul unui autoturism, fără să dețină permis de conducere. S-a ales cu dosar penal

Publicat

în

Un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Sântimbru, a fost depistat de către polițiștii din Galda de Jos, în timp ce se afla al volanul unui autoturism, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Electrica Furnizare Discount

La data de 24 iulie 2021, în jurul orei 16.30, polițiștii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos au depistat un bărbat, de 31 ani, din comuna Sântimbru, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 107H, pe raza localităţii Bucerdea Vinoasă, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea