Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Locuri de muncă în Cetatea Alba Carolina. Toaleta publică ”muzeu” din Alba Iulia, cea mai scumpă din România angajează personal

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În Cetatea Alba Carolina se află, probabil, cea mai scumpă toaletă publică din România, a cărei amenajare s-a ridicat la toaleta-scumpa-cetatea-alba-carolinaaproximativ 400.000 de euro, adică costul unui bloc cu patru etaje! Motivul pentru care s-a ajuns la construirea acestui grup sanitar nu a fost reprezentat doar de o nevoie socială, motivația principală fiind punerea în valoare a zidului medieval. Pentru că adăpostește o fostă magazie de făină din secolele XII-XIII, toaleta care stârnește curiozitatea turiștilor și poate fi considerată un obiectiv scump și care de multe ori, de nevoie, turiștii trebuie să îl viziteze, trebuie să angajeze personal care să se ridice la standardele impuse de importanța ei.

Uite cum, numărul turiștilor – umflați artificial de primarul Mircea Hava, care afirma la B1 TV că Alba Iulia e vizitată de ” de 700.000 de turiști anual” ?! – a adus deja prosperitate și locuri de muncă în ”Cealalată Capitală”!

Cum ar trebui să fie candidatul ideal pentru un obiectiv ”turistico-social” atât de important?

  1. Să aibă o atitudine pozitivă și să știe să zâmbească (o primire călduroasă și un zâmbet poate să îți schimbe ziua!)
  2. Să se perfecționeze continuu, doar așa putem deveni mai buni (nu știi ce turist îți va cere informații suplimentare despre toaletă – de precizat, despre valoarea istorică pe care o adăpostește!)
  3. Să fie orientat către client și atent la nevoile acestuia!
  4. Să fie descucăreț și să găsească soluții
  5. Să știe să comunice eficient (de preferat să știe măcar o limba străină, printre vizitatoi numărându-se și străini)

La fel de important este și ce trebuie să facă viitorul angajat:

  1. Să se ocupe de serviciile de curățenie
  2. Să respecte procedurile
  3. Să mențină relațiile cu clienții
  4. Să ofere suport clienților pe toată durata ”vizitei”
  5. Să reprezinte instituția într-un mod profesionist

Nu în ultimul rând, având în vedere importanța istorică și valoarea investiției (400.000 de euro), probabil candidații ar obține un bonus la salariu daca ar avea un titlu de doctor în muzeologie!

Condițiile specifice de participare sunt vechimea în specialitate necesară și studii generale. Concursul va consta într-o probă practică și interviu. Dosarele de înscriere se depun până în data de 23 noiembrie 2016 inclusiv, ora 15:00. Locul organizării probei practice va fi grupurile sanitare publice din Cetate, strada Mihai Viteazul nr.9 (Statuia ”Mihai Viteazul”).

Facem precizarea că toate informațiile din acest articol sunt reale, chiar dacă imaginația e și ea o formă a informației, redacția permițându-și doar să sugereze câteva condiții în plus care ar trebui puse la angajare!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 28 APRILIE 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 28 APRILIE 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 28 APRILIE 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea