Ziarul Unirea

Locuitorii din Ocna Mureș, Decea, Inoc, Miraslău şi Unirea stau de două zile fără apă potabilă. Primarul spune că au fost două defecțiuni mari

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Mii de localnici din Ocna Mureș, Decea, Inoc, Miraslău şi Unirea și-au petrecut weekend-ul fără apă potabilă la robinete. Oamenii sunt nemulțumiți pentru că nu au primit informații oficiale privind motivul și durata întreruperii furnizării.

primar vinteler silviuPrimarul din Ocna Mureș, Silviu Vințeler, a declarat, duminică, pentru ziarulunirea.ro, că a fost vorba despre două mari defecțiuni pe conducta magistrală care alimentează orașul și localitățile apropiate. Prima s-a produs sâmbătă dimineața, la o vană din apropierea municipiului Alba Iulia, iar ulterior a crăpat și conducta de alimentare în zona localității Unirea.

ELIT

CITEȘTE ȘI: Avarie la conducta care alimentează cu apă zona orașului Ocna Mureș. Furnizarea a fost întreruptă în 5 localități, pentru lucrări de reparații

Problemele au început sâmbătă dimineața când a crăpat o vană la magistrala de apă, în apropiere de Alba Iulia, apoi a crăpat și conducta de alimentare din Unirea. S-au desfășurat și ieri, și azi, lucrări pentru remedierea defecțiunilor. La Unirea s-a pus un colier, să sperăm că ține deoarece conducta este compromisă, fiind foarte veche. Dacă nu mai apar defecțiuni vom avea apă potabilă în toată zona în această după-amiază (n.r. duminică, 18 ianuarie), după ora 16.00”, a spus Silviu Vințeler.

Referitor la faptul că defecțiunile la rețeaua de apă potabilă sunt foarte frecvente în zonă, primarul a precizat că acestea se produc deoarece orașul e capăt de linie și aici se adună toată mizeria de pe rețea, iar situația se poate remedia numai printr-o lucrare de mare anvergură – înlocuirea magistralei, ce se va executa printr-un un proiect finanțat cu fonduri europene, dar care nu va putea fi finalizat mai devreme în anul 2017.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419