Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIVE VIDEO: PARADA MILITARĂ de 1 Decembrie 2018, de la Alba Iulia: Aproape 2.000 de militari, 150 de mijloace tehnice de luptă și peste 20 de aeronave defilează de Centenar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia a început parada militară de Ziua Națională. Prin fața celor câteva zeci de mii de persoane venite în Orașul Marii Uniri să sărbătorească Centenarul vor defila 23 de detașamente de defilare pe jos cu aproximativ 1.600 de persoane și 18 detașamente de defilare pe roți cu aproximativ 150 mijloace tehnice, inclusiv 23 de aeronave militare.

YouTube video

În dispozitivul de defilare sunt detașamente din Ministerul Apărării Naționale (Statul Major al Forțelor Terestre, Statul Major al Forțelor Aeriene, Comandamentul Comunicațiilor și Informaticii și Comandamentul pentru Forțele pentru Operații Speciale), Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiției (Administrația Națională a Penitenciarelor) și Serviciul Român de Informații; tehnică și echipamente de luptă – transportoare amfibii blindate, instalații aruncătoare proiectile reactive, diferite complexe de artilerie antiaeriană, inclusiv autopropulsată, complexe de rachete antiaeriene, sisteme de rachete sol-aer, autospeciale de geniu, tunuri și aruncătoare de diferite calibre, sisteme de comunicații și informatică, tehnică de luptă ale forțelor pentru operații speciale, radare mobile, autospeciale ale celorlalte structuri din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională și 23 de aeronave militare (elicoptere IAR-330 Puma, avioane C-27J Spartan, IAR-99 Șoim, F-16 Fighting Falcon).

YouTube video

Citește și: PROGRAMUL de ZIUA NAȚIONALĂ, 1 DECEMBRIE 2018, la Alba Iulia, de Centenarul MARII UNIRI

În blocul de ceremonie se vor regăsi și formațiuni pe jos și îmbarcate ale armatei poloneze. Pe timpul defilării trupelor vor fi executate 21 de salve de artilerie.

”Ziua Naţională este un prilej de cinstire a memoriei tuturor românilor care şi-au dat viaţa pentru țară, pentru statul naţional, independent şi unitar al românilor. În anul Centenarului ne înclinăm, de asemenea, cu adâncă recunoştinţă în faţa jertfei eroilor Armatei României din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial şi, totodată, aducem pios omagiu de recunoştinţă eroilor căzuţi la datorie în teatrele de operaţii din Balcanii de Vest, Irak şi Afganistan şi pe timpul executării misiunilor de pe teritoriul naţional.

1 Decembrie este simbolul unităţii naţionale, al reconcilierii şi slăvirii eroilor care au luptat pentru reîntregire. Astăzi, ca şi la 1918, armata este un factor de stabilitate important, respectat în societate. Misiunea ei este aceeaşi: apărarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale, a unităţii şi democraţiei constituţionale ale României. Militarii români îşi apără ţara de multe ori dincolo de frontierele ei. Ei sunt adevăraţi ambasadori ai ţării, în numele căreia contribuie, alături de armatele aliate şi partenere, la efortul global de securitate”, transmite reprezentantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea