Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| „Ora Pământului” 2024, la Alba Iulia. Concert susținut de cinci coruri, în curtea Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

LIVE VIDEO| „Ora Pământului” 2024, la Alba Iulia. Concert susținut de cinci coruri, în curtea Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu”

„Ora Pământului” este marcată, sâmbătă seara, și la Alba Iulia. Cinci coruri și Cercul de chitară al Parohiei Cuvioasa Paraschieva vor concerta sub egida Cantus Mundi, în curtea Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu”.

Citește și: Când începe prohibiția la pescuit 2024: Care sunt speciile de pește interzise spre capturare tot anul

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Iluminatul public a fost oprit sâmbătă seara, începând cu ora 20.30 și până la ora 21.30, în Cetatea Alba Carolina și Parcul Unirii, precum și cel arhitectural de la Palatul Principilor Transilvaniei, pentru marcarea ”Orei Pământului”.

Chiar dacă pare o picătură de apă într-un ocean, pentru Pământ și pentru viața noastră, orice reducere a emisiilor de carbon contează: ”Nu avem o ”Planetă B”, așa că trebuie să ne îngrijim de aceasta. La Alba Iulia facem mai mult decât atât: izolăm termic clădiri publice și sute de apartamente, producem și folosim energie regenerabilă în multe spații publice, înlocuim corpurile de iluminat cu unele economice și lista poate continua”, a transmis primarul Gabriel Pleșa.

Printre acțiunile care se realizează în municipiu de Ora Pământului se numără și cea găzduită de Școala Gimnazială „Avram Iancu”, unde de la ora 20.30 cinci coruri – Theotokos, Prietenia, Belcanto, Glas de Înger, Flori de Mai, dar și Cercul de chitară al Parohiei Cuvioasa Paraschieva vor concerta sub egida Cantus Mundi.

În fiecare an, la sfârșitul lunii martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Ora Pământului (Earth Hour), a cărui cea de-a 18-a ediție va avea loc astăzi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea