LIVE VIDEO: Mitingul Diasporei, de la București – Mii de protestatari în Piața Victoriei

Paul Voicu - Primar 2020

Românii din diaspora și din toate județele țării se strâng astăzi în Piaţa Victoriei, la mitingul anti-PSD. Peste 10.000 de protestatari erau, în jurul orei 18.00, în Piața Victoriei.

ELIT

Înainte să ajungă la Bucureşti, cei întorşi în ţară au protestat în mai multe oraşe. Chiar de la intrarea pe teritoriul României, ei au fluturat steaguri tricolore şi au afişat mesaje antiguvernamentale.

Participanții la miting cer demisia Executivului, nemulţumiţi de modul de guvernare al social-democraţilor şi de decizile luate de aceştia privind legile justiţiei şi Codurile penale, de demiterea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, de gafele premierului Viorica Dăncilă şi de faptul că liderul PSD Liviu Dragnea se află la conducerea Camerei Deputaţilor în pofida faptului că a fost condamnat la închisoare.

Mihail David - 2020

„Românii din diaspora protestează pe 10 August la Bucureşti. Chemăm alături de noi pe fraţii noştri din ţară care demonstrează fără oprire împotriva corupţiei de mai bine de un an. Suntem împreună! CONTINUĂM LUPTA ÎMPOTRIVA CORUPŢIEI! Nu renunţăm la democraţie! Apărăm statul de drept! Nu vom lăsa să câştige nedreptatea, hoţia şi incompetenţa!”, este unul dintre zecile de mesaje care circulă de câteva săptămâni pe Facebook.

Manifestaţia anti-guvernamentală a fost anunţată pe Facebook de mai bine de o lună, fiind create mai multe pagini de eveniment pe care au fost postate fotografii cu cei care au plecat deja spre Capitală, cu tricouri cu mesaje precum „Nu mai vrem penali” şi „Diaspora vine acasă”, cu afişe, pancarte, steaguri şi chiar stickere lipite pe maşini şi motociclete cu logo-ul mitingului.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

marius 10 august 2018 at 18:57

Peste zece mii peste ce?
1% din cifra anuntată. Jalnic….

Ics 11 august 2018 at 6:56

Miting , unde 80% din oameni au fost din diaspora mahalalei bucurestene. Sunt de acord cu protestele in strada, însă doar cu cele pașnice. Violența nu rezolvă nimic, niciodata. Încă o data, serviciile isi fac treaba cu brio. Ca cetatean al țării ăsteia, nu mă liniștește deloc faptul că pleacă ăștia si vin altii sustinuti si impusi prin violență.

apoliticul 12 august 2018 at 15:16

Diaspora protesteaza fata de PSD,care a crescut salariile,vor jos guvernul,vor guvernul lu Ciolos,care le-a promis salarii de doi lei,atunci sigur se vor intoarce,dar ma indoiesc,proxenetii,cersetorii,cred ca nu se vor intoarce,doar daca vor fi platiti din nou ,cu ocazia altui miting,,al diasporei”.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...