Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIVE VIDEO: Crăciunu` din 21-Spectacol de neuitat, concert de colinde şi multe cadouri pentru cei mici în Piața Cetății din Alba Iulia

Mădălina Opriș

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

craciunu-din-21001”Crăciunul din 21”, evenimentul organizat de Primăria Alba Iulia cu patru zile înaintea celei mai așteptate sărbători din an, aduce o explozie de veselie în Cetatea Alba Carolina.

Albaiulienii mici și mari au prilejul să asiste la un spectacol de neuitat – Parada lui Moș Crăciun, ce va fi formată din 10 personaje (Spiridușii alături de Soldățel, Clopoțel, Fulgii de Nea, Moș Crăciun și Doamna Crăciun) care vor crea un tablou de poveste prin coregrafia vibrantă, multă voie bună și mult sclipici.

Circa 1.000 de copii au primit cadouri, miercuri, în cadrul evenimentului ”Crăciunu` din 21”, în timp ce pe scena din Piața Cetății din Alba Iulia artiști locali au interpretat colinde, iar zece personaje de poveste, între care Moș Crăciun și Doamna Crăciun, au înveselit atmosfera.

Locuitorii municipiului Alba Iulia sărbătoresc, de câțiva ani, Crăciunul în data de 21, în Piața Cetății, acolo unde este amenajat parcul sărbătorilor de iarnă.

Citește și:  mesaje de Crăciun și mesaje de Anul Nou

Albaiulienii au asistat la un spectacol deosebit, Parada lui Moș Crăciun, ce a fost formată din zece personaje, între care Spiridușii alături de Soldățel, Clopoțel, Fulgii de Nea, Moș Crăciun și Doamna Crăciun. Aceștia au creat un tablou de poveste printr-o coregrafie vibrantă de care s-au bucurat peste 1.000 de copii.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coșer, a declarat că sărbătorirea Crăciunului cu patru zile mai devreme a fost acum câțiva ani o întâmplare, iar acum a devenit tradiție pentru că oamenii au alte preocupări în 24 și 25 decembrie.

”La început a fost o întâmplare, iar acum a devenit o adevărată sărbătoare! La început chiar a fost o întâmplare pentru că așa s-a nimerit, într-una din zilele anilor trecuți, să sărbătorim în ziua de 21. După care, de dragul rimei – Crăciunu` din 21 – pentru că trebuie să recunoaștem titlul este inspirat. Ne-am gândit că lumea nu are timp în ziua de ajun sau în ziua de Crăciun să vină, nici de la lucru – angajații primăriei –, nici de acasă – oamenii – și atunci am zis să ne armonizăm bunele intenții cu așteptările locuitorilor într-un moment prielnic din mai multe puncte de vedere și ca timp și ca preocupare. Am ajuns la concluzia că cel mai bine e să sărbătorim, în comunitate, cu câteva zile înaintea Crăciunului”, a spus Mihai Coșer.

Cei mici, care au venit însoțiți de părinți, au primit de la Moș Crăciun, un sponsor local, circa 1.000 de plase cu cadouri.

Parcul sărbătorilor de iarnă s-a deschis în 6 decembrie la Alba Iulia. În Piața Cetății a fost montat un pavilion de lumină cu mii de beculeţe şi un brad artificial de 12 metri înălţime.

De jur-împrejurul brandului au fost amplasate mai multe căsuţe unde se comercializează vin fiert, dulciuri, produse hand-made şi alte obiecte ce pot fi oferite cadou. Alături de acestea se află un patinoar, care va fi deschis în sezonul rece în fiecare zi de la 10.00 la 22.00, preţul unei ore fiind cinci lei.

[nggallery id=3195]

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea