Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Alegeri interne în PNL Alba: „Bătălia” dintre Mircea Hava și Ion Dumitrel, pentru funcția de Președinte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
LIVE VIDEO| Alegeri interne în PNL Alba: „Bătălia” dintre Mircea Hava și Ion Dumitrel, pentru funcția de președinte

Astăzi, 6 august, începând cu ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, au loc alegerile interne pentru șefia PNL Alba, „bătălia” principală, pentru funcția de președinte, fiind dată între Mircea Hava și Ion Dumitrel. În cadrul evenimentului vor fi prezenți Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Confruntarea între acești doi titani reprezintă și o luptă cu efect la nivel național în PNL, Mircea Hava este mai apropiat de Ludovic Orban pe când Ion Dumitrel este mai apropiat de Florin Cițu.

Liderul senatorilor PNL Virgil Guran a început partea tehnică a ședinței, respectiv ordinea de zi, alegerea secretariatului tehnic etc. Sunt așteptați și ceilalți invitați care urmează să ajungă de la Sibiu.

Au început discursurile candidaților, Dorin Nistor fiind primul care s-a înscris la cuvânt. Este candidat la funcția de prim-vicepresedinte.

Sunt prezenți 403 din cei 420 de reprezentanți anunțați inițial.

Primarul Municipiului Aiud, Oana Badea, candidat pentru funcția de prim-vicepreședinte, a luat cuvântul la microfon.

A luat cuvântul la microfon cel de-al treilea candidat pentru funcția de prim vicepreședinte, Marius Ceteraș, care a afirmat că „până și valoarea a doi nebuni crește pe tabla de șah”.

Simion Crețu, directorul ADR Centru, un alt candidat al acestei funcții și-a început discursul la microfon.

Citește și: Alegeri în PNL Alba: LISTA candidaților pentru funcțiile de Prim-vicepreședinte, vicepreședinte și membri în Biroul Politic Județean

La scrutinul de alegeri interne au fost înscriși 420 de reprezentanți de pe teritoriul județului Alba, fiind prezenți un număr de 403, dintre care 168 desemnați de drept, iar restul în baza unei formule.

Reprezentații desemnați de drept sunt primarii , viceprimarii, consilierii județeni, parlamentari, europarlamentari, miniștri secretari de stat.

O confruntare electorală internă pentru șefia PNL Alba ar putea duce la o demantelare a partidului, știut fiind faptul că aripa Dumitrel, Roman, Pereș sunt adepții lui Florin Cîțu, actualul Premier al României, despre care fostul primar al orașului Alba Iulia a declarat „Eu sper, sincer, ca domnul Cîțu să fi scăpat, cum se zice la noi, „porumbelul”, vis-a-vis de modul în care Premierul României i-a catalogat pe primari drept „doar vehicole”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea