Rămâi conectat

Ştirea zilei

LISTA II de priorităţi la repartizarea locuinţelor sociale din Alba Iulia. 4 solicitanți, respinși

Ziarul Unirea

Publicat

în

LISTA II de priorităţi la repartizarea locuinţelor sociale din Alba Iulia. 4 solicitanți, respinși

Consilierii locali din Alba Iulia au pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri, 30 martie, aprobarea listei II de priorităţi pentru anul 2022, în vederea repartizării locuinţelor sociale.

În vederea întocmirii listei de priorități cu solicitanții îndreptățiți să primească o locuință socială pentru anul 2022, Direcția de Asistență Socială a întreprins următoarele activități.

În perioada 6.09.2021-15.10.2021 s-au depus/actualizat cererile de atribuire a unei locuințe sociale. Informațiile s-au făcut publice pe site-ul Primăriei Municipiului Alba Iulia, pe site-ul Direcției de Asistență Socială, prin afișare la sediul Direcției de Asistență Socială și prin anunț în ziarul Unirea din data de 4.10.2021.

Elit - Gustul Desăvârșit

Având în vedere că sunt disponibile de închiriat 69 locuințe iar prin HCI 434/2021 s-a aprobat lista de priorități cu 61 persoane eligibile, s-a procedat la a doua etapă de preluare a cererilor pentru atribuirea celor 8 locuințe sociale.

NR CRT NUME PRENUME PUNCTAJ
1 PETRA COSMINIZIDOR 151
2 GLODEAN PAUL ROBERT 138
3 MINCAN MIHĂIȚĂ 137
4 DRĂGUȘIN LORENA 135
5 MACA VEI AXENTE SORIN 134
6 FLEȘERIU EMEȘE 131
7 BOBE IOANA 129
8 METEȘAN CORNELIU DANIEL 125
9 ULIȚĂ SIMONA MIHAELA 124
10 ȘUȘMAN MARIA RAMONA 124
11 FLOREA CIPRIAN FLORENTIN 123
12 RĂDUȚ NICOLAE PAUL 120
13 BARBU IOANA 116
14 BOBAR NICOLAE 113
15 NICULA ANDREEA CLAUDIA 101
16 EPURE GIURGIU MARIANA 99
17 BACIU CRISTINA IULIA 98
18 FULOP EVA 97
19 COȘOBEA SEBASTIAN GABRIEL 96
20 CEARA LUCIA CAMELIA 88
21 ȘTEFAN MIRABELA 82

Solicitanți respinși

OPREANU IONELA lipsit nejustificat mai mult de 90 zile din locuința socială
POPA IOANA ROXANA lipsit nejustificat mai mult de 90 zile din locuința socială
POPA ELENA lipsit nejustificat mai mult de 90 zile din locuința socială
ȘTEFAN GABRIELA MARIA lipsit nejustificat mai mult de 90 zile din locuința social

Astfel, prin Dispoziția Primarului nr. 4485/6.12.2021 s-a aprobat preluarea cererilor în perioada 6.12.2021-14.01.2022. Informațiile s-au făcut publice pe site-ul Primăriei Municipiului Alba Iulia, prin afișare la sediul Direcției de Asistență Socială și prin anunț în ziarul Unirea din data de 6 decembrie 2021. în această perioadă s-au depus 25 cereri pentru atribuirea unei locuințe sociale.

Prin HCL nr. 105/11.03.2022 s-a aprobat repartizarea locuințelor sociale în anul 2022, în funcție de data la care devin disponibile de închiriat, din blocurile de locuințe sociale situate în Alba Iulia, str. Marcus Aurelius, nr. 47, Bl. Al, pentru 60 persoane cuprinse în HCL 434/2021. Lista de priorități cuprinde 61 persoane însă o persoană din lista de priorități a dobândit o locuință în baza unui contract de întreținere, prin urmare aceasta persoană nu mai îndeplinește condițiile legale privind acordarea unei locuințe sociale. La această dată sunt disponibile de închiriat 9 locuințe sociale. Preluarea cererilor s-a efectuat la sediul Direcției de Asistență Socială, fiind înregistrate 25 de cereri pentru atribuirea unei locuințe sociale.

Comisia de analiză a cererilor de locuințe sociale numită prin Hotărârea nr. 26/29.01.2021 a Consiliului local a analizat toate cererile depuse.

S-a avut în vedere, câștigul salarial mediu lunar net pe total economie pentru luna noiembrie 2021 de 3645 lei/membru de familie. Solicitanții au prezentat veniturile pe 12 luni înaintea întocmirii listei de priorități, adică pentru perioada decembrie 2020-noiembrie 2021.

Lista de priorități cuprinde 21 de solicitanți îndreptățiți să primească în anul 2022 o locuință socială, care au fost trecuți în ordine descrescătoare a punctajului iar 4 solicitanți sunt respinși.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

A furat două telefoane mobile de la o pensiune din Alba. Hoțul s-a ales cu închisoare cu suspendare

Ziarul Unirea

Publicat

în

A furat două telefoane mobile de la o pensiune din Alba. Hoțul s-a ales cu închisoare cu suspendare

Un bărbat care a furat două telefoane mobile de la o pensiune din județul Alba s-a ales cu patru luni de închisoare cu executare, din partea Judecătoriei Câmpeni.

În rechizitoriu s-a reţinut că la data de 14.04.2022, intervalul 15:00-16:00, inculpatul s-a deplasat cu bicicleta din oraşul Câmpeni în Lupșa pentru a solicita sprijin financiar reprezentanţilor Mănăstirii Lupșa.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ulterior, acesta s-a deplasat la localul Pensiunea Casa Apuseană, din comuna Lupșa, situat în vecinătatea Mănăstirii Lupșa, unde profitând de faptul că persoana vătămată, angajată ca ospătar la acel local se afla în bucătăria pensiunii, a sustras 2 telefoane mobile, respectiv un telefon mobil marca HUAWEI, model P10 Lite şi un telefon mobil marca HUAWEI, model Y7, care se aflau pe tejgheaua barului.

Pe traseul de întoarcere suspectul a scos cartela SIM care se afla în telefonul mobil marca HUAWEI, model P10 Lite şi a aruncat-o într-un şanţ de pe marginea Drumului Naţional 75.

În urma verificării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere ale Pensiunii „Casa Apuseană” a rezultat faptul că în data de 14 aprilie 2022 ora 16:29 ( ora camerei 15:32:19) se observă o persoană de sex masculin care poartă un tricou închis la culoare , pantaloni sport pe care se află aplicate dungi albe verticale în partea inferioară , iar pe cap aceasta poartă o şapcă tip „baseball întoarsă”, care intră în pensiune , se deplasează spre „bar” se aplecă peste tejghea şi ulterior se deplasează spre partea din spate a barului, zonă unde se aflau cele două telefoane mobile pe care le sustrage şi apoi părăseşte localul pe acelaşi traseu, probându-se că este vorba de inculpat.

Audiat fiind, inculpatul a recunoscut în materialitatea sa comiterea infracţiunii.

Astfel, Judecătoria Câmpeni a hotărât faptul că „condamnă pe inculpat la pedeapsa de 4 (patru) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt faptă prev. şi ped. de art. 228 alin. 1 din Codul Penal.

Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere a inculpatului de 2 (doi) ani, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Femeie din Alba, condamnată după ce a furat un ghiul din aur, chiar din locuința victimei. Se va afla sub supraveghere timp de doi ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Femeie din Alba, condamnată după ce a furat un ghiul din aur, chiar din locuința victimei. Se va afla sub supraveghere timp de doi ani

O femeie din Alba, care a sustras un ghiul din aur, chiar din locuința unui bărbat, s-a ales cu patru luni de închisoare cu suspendare, din partea Judecătoriei Câmpeni.

La data de 16 ianuarie 2022, în jurul orei 11:30, în timp ce se afla în locuința persoanei vătămate și profitând de neatenția acesteia, inculpata a sustras de pe masa din bucătărie un inel bărbătesc de tip ghiul din aur. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptei, astfel cum a fost evaluat de persoana vătămată, este de aproximativ 2.700 lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cu ocazia audierii persoanei vătămate s-a stabilit faptul că, în jurul datei de 15 sau 16.01.2022 și-a dat jos de pe deget inelul de tip ghiul pe care îl deține și l-a lăsat în apartamentul în care locuiește.

Din aceeași declarație mai rezultă faptul că, în data de 20 ianuarie 2022 a vrut să își pună la loc inelul, însă nu l-a mai găsit în locul în care îl lăsase.

Persoana vătămată a precizat faptul că, în perioada de referință, în locuința sa a venit inculpata, care a rămas singură în holul apartamentului în perioada de timp în care el s-a dus până pe balcon.

Din procesul verbal din data de 14 februarie2022, încheiat de organele de cercetare penală, rezultă faptul că, cu ocazia unor verificări efectuate la o casă de amanet a fost identificat inelul ce aparține persoanei vătămate.

Din registrul de evidență al bijuteriilor amanetate rezultă faptul că persoana care a amanetat inelul a fost o martoră, cu ocazia audierii căreia stabilindu-se faptul că are inelul de la fiica ei, inculpata.

Cu ocazia audierii inculpatei, aceasta a recunoscut comiterea faptei și a precizat că a fost invitată de către persoana vătămată la aceasta în apartament pentru a-i da anumite produse alimentare și că, profitând de neatenția acesteia, a luat de pe masa din bucătărie un inel bărbătesc de tip ghiul din aur.

„În drept, fapta inculpatei, constând în aceea că, la data de 16 ianuarie 2022, în jurul orei 11:30, în timp ce se afla în locuința persoanei vătămate, a sustras de pe masa din bucătărie un inel bărbătesc de tip ghiul din aur, cauzând un prejudiciu de 2700 de lei, constituie infracțiunea de furt, prev. de art. 228 alin. 1 din C. pen.

Persoana vătămată s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 2700 de lei, reprezentând contravaloarea inelului sustras și nerecuperat”, se arată în motivarea instanței.

„Stabileşte pedeapsa de 4 luni închisoare în sarcina inculpatei, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de furt, prev. de art. 228 alin. 1 din C. pen.; aplicarea pedepsei stabilite în sarcina inculpatei şi fixează termenul de supraveghere de 2 (doi) ani, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

Admite acţiunea civilă şi obligă inculpata să achite părţii civile suma de 2700 lei, cu titlu de daune materiale, reprezentând contravaloare inelului din aur sustras”, se arată în hotărârea Judecătoriei Câmpeni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Locul din ALBA unde femeile sunt interzise: Este „Athosul” din țara noastră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Locul din ALBA unde femeile sunt interzise: Este „Athosul” din țara noastră

Într-o mănăstire din județul Alba, doar bărbaților le este permis să intre în ansamblu.

Locul din România unde femeile sunt interzise

Poate că nu te așteptai la așa ceva, însă în țara noastră există un loc în care femeile sunt interzise. Doar bărbații au acces în această zonă. Regulile sunt foarte stricte și trebuie respectate de absolut toată lumea, fără excepție. Această practică își are rădăcinile în tradiția și interpretarea religioasă.

Elit - Gustul Desăvârșit

În creștinismul ortodox, regula de a nu permite femeilor să intre în anumite biserici, mănăstiri sau zone din lăcașele sfinte își are rădăcina în practicile religioase. Unul dintre principalele motive pentru care s-a impus această normă are legătură cu menținerea sfințeniei bisericii sau a conceptului de puritate rituală.

Mănăstirea Ponor este locul în care femeile nu au voie să calce. Lăcașul religios se află în partea central-nordică a județului Alba, la o distanță de aproximativ 40 de km de Aiud. Accesul se face pe DJ 107 I – Transalpina de Apuseni, dinspre Aiud până în localitatea Ponor. Se continuă apoi încă 10 km pe DC 750C și DC 106.

Pe versantul unui munte se află Mănăstirea Ponor, supranumită și „Athosul românesc”. Ansamblul are forma unei cetăți dreptunghiulare, prezentând o singură intrare și având biserica în centru. Mai cuprinde un paraclis, o bucătărie, ateliere la parter și chilii la mansardă. Paraclisul este închinat Sfântului Nectarie, iar biserica poartă hramul Înălțării Domnului.

Ce reguli se respectă la Mănăstirea Ponor

Normele impuse la Mănăstirea Ponor, care îl are ca stareț pe părintele protosinghel Irineu Curtescu, sunt stricte. Femeile nu au voie să calce aici, accesul fiind permis doar bărbaților. Reprezentantele sexului frumos pot să meargă, în schimb, la mănăstirea de maici, unde accesul bărbaților este interzis. Tot părintele protosinghel Irineu Curtescu este stareț și aici.

În ambele mănăstiri, atât în cazul celei de călugări, cât și în cazul celei de maici, principalele activități care se practică sunt rugăciunea și o serie de ascultări simple. Aici, se mănâncă o dată pe zi, la ora 15:00.

Lunea, miercurea, vinerea și sâmbăta seară se face priveghere pe durata întregii nopți. După vecernia mică de la ora 17:00 urmează un program de odihnă până la ora 22:30. Ulterior, începe privegherea, care ține până a doua zi dimineața, în jurul orelor 07:00-08:00.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare