Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu: Adevărul răzbate! Reforma fiscală aduce beneficii. Nu cresc costurile firmelor, nu scad salariile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Se destramă manipularea! Nu cresc costurile firmelor, nu scad salariile. Modificările Codului Fiscal, adoptate deja de Guvern, sunt în beneficiul companiilor și angajaților.

O primă recunoastere a venit de la o multinațională – unul dintre cei mai mari angajatori din țară – cu peste 16 000 de angajați. Kaufland a anunțat oficial în urma aplicării modificărilor Codului Fiscal salariile angajaților săi vor crește cu 1,5%! O măsură similară va lua si BCR.

Se face astfel dovada clară că niciun angajator de bună credință nu are niciun fel de probleme în urma revoluției fiscale si că acolo unde salariile vor scădea va fi strict responsabilitatea patronului.

Devine evident că întregul cor al criticilor este strict interesat si nejustificat. Ies la lumină dovezi și că sindicaliștii au fost înșelați și manipulați de liderii lor. Sindicaliștii vor să se răzbune pe Guvern și Parlament  din cauză că nu au cedat în fața inechităților pe care sindicaliştii le propuneau în Legea salarizării. Acțiunile concentrate ale sindicaliștilor împotriva Guvernului rezidă doar pentru că PSD  și-a dorit o Lege a salarizării cinstită.

Opoziția, în frunte cu președintele Iohannis, ignoră realitatea economică și panicați de sprijinul popular pe care-l are PSD aruncă cu acuze fără să țină cont de interesele nationale, bunăstarea românilor și dezvoltarea țării.  Președintele Iohannis și PNL  îi doresc exploatați pe români, doresc o economie controlată numai de multinaționale, dresc o Românie cu mână de lucru ieftină pentru antreprenorii străini. PSD nu le va permite să-și bată joc de românii cinstiți!

Beneficiile revoluției fiscale sunt evidente:

  1. Se echilibrează bugetul asigurărilor sociale (prin transferul contribuțiilor în contul salariatului) ;
  • Acum se transferă 15 miliarde de lei de la bugetul statului în bugetul asigurărilor sociale pentru plata pensiilor.
  • Anul viitor se vor transfera doar 4,5 miliarde de lei.
  • Începând din 2019 pensiile vor putea fi plătite fără niciun tranfer de la bugetul statului.
  • Se rezolvă astfel o gravă problemă din ultimii 25 de ani și vor rămâne resurse consistente pentru investitii în autostrazi, spitale, școli, etc.
  1. Toți salariații din România vor avea contribuțiile plătite; firmele sunt obligate să facă stopaj la sursă ( adică să rețină banii echivalenți contribuțiilor) și să-i plătească la bugetul asigurărilor sociale; dacă nu o fac este infracțiune
  • Acum sunt peste 2 milioane de români cărora firmele unde sunt angajați – peste 150 de mii de firme – nu le-au plătit contribuțiile.
  1. Românii – acum salariați – vor avea pensii mai mari, urmare a creșterii contribuțiilor.
  • Potrivit noi legi a pensiilor, urmare a creșterii contributivității, pensiile vor crește cu cel puțin 20%.
  1. Se angajează-n circuitul economic excedentele uriașe – 25 de miliarde de lei – ale administrațiilor locale și ale altor bugete, care acum zac nefolosite – prin scăderea impozitului pe venit și aplicarea unui nou mecanism de distribuire a resurselor.
  • Practic, acum România se împrumută cu 24 de miliarde de lei anual, când ar putea să n-o facă, dacă scoate la lumină și pune la treabă excedentele de 25 de miliarde ale bugetelor componente ale bugetului general consolidat.
  • Nici o localitate nu va avea de pierdut, doar de câștigat în noul mecanism de distribuire a resurselor.
  • Regula esențială este ca nici o localitate să nu aibă mai puțini bani în 2018 față de 2017. Fiecare localitate va avea posibilitatea să utilizeze jumătate din excedent pentru orice dorește – acum folosirea excedentul bugetar este extrem de restrictionată
  • Se produce o reechilibrare națională a alocării resurselor.
  1. Se elimină birocrația si povara fiscală.
  • Firmele vor face 3 plăți – contribuția asiguratorie de sănătate, CAS și CASS – față de 9 plăti cât fac în prezent.
  • Totalul contribuțiilor scade de la 39,25 la 37,25%
  • Impozitul pe venit scade de la 16 la 10%!

În concluzie, modificările codului fiscal nu au avut drept obiectiv creșterea salariilor ci beneficiile enunțate mai sus. Salariile cresc prin legea salarizării și alte măsuri. Orice ironie ori mesaj de genul celui dat de presedintele iohannis – doar 3 lei creștere la salariu mediu după modificarea codului fiscal – sunt complet nejustificate și ignoră cu bună știință interesele statului român de a avea o economie modernă și un sistem fiscal simplificat.

Declarație politică rostită în plenul Camerei Deputaților

Deputat

Ioan Dîrzu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea