Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu: Adevărul răzbate! Reforma fiscală aduce beneficii. Nu cresc costurile firmelor, nu scad salariile

Paul Voicu - Primar 2020

Se destramă manipularea! Nu cresc costurile firmelor, nu scad salariile. Modificările Codului Fiscal, adoptate deja de Guvern, sunt în beneficiul companiilor și angajaților.

O primă recunoastere a venit de la o multinațională – unul dintre cei mai mari angajatori din țară – cu peste 16 000 de angajați. Kaufland a anunțat oficial în urma aplicării modificărilor Codului Fiscal salariile angajaților săi vor crește cu 1,5%! O măsură similară va lua si BCR.

ELIT

Se face astfel dovada clară că niciun angajator de bună credință nu are niciun fel de probleme în urma revoluției fiscale si că acolo unde salariile vor scădea va fi strict responsabilitatea patronului.

Devine evident că întregul cor al criticilor este strict interesat si nejustificat. Ies la lumină dovezi și că sindicaliștii au fost înșelați și manipulați de liderii lor. Sindicaliștii vor să se răzbune pe Guvern și Parlament  din cauză că nu au cedat în fața inechităților pe care sindicaliştii le propuneau în Legea salarizării. Acțiunile concentrate ale sindicaliștilor împotriva Guvernului rezidă doar pentru că PSD  și-a dorit o Lege a salarizării cinstită.

Mihail David - 2020

Opoziția, în frunte cu președintele Iohannis, ignoră realitatea economică și panicați de sprijinul popular pe care-l are PSD aruncă cu acuze fără să țină cont de interesele nationale, bunăstarea românilor și dezvoltarea țării.  Președintele Iohannis și PNL  îi doresc exploatați pe români, doresc o economie controlată numai de multinaționale, dresc o Românie cu mână de lucru ieftină pentru antreprenorii străini. PSD nu le va permite să-și bată joc de românii cinstiți!

Beneficiile revoluției fiscale sunt evidente:

 1. Se echilibrează bugetul asigurărilor sociale (prin transferul contribuțiilor în contul salariatului) ;
 • Acum se transferă 15 miliarde de lei de la bugetul statului în bugetul asigurărilor sociale pentru plata pensiilor.
 • Anul viitor se vor transfera doar 4,5 miliarde de lei.
 • Începând din 2019 pensiile vor putea fi plătite fără niciun tranfer de la bugetul statului.
 • Se rezolvă astfel o gravă problemă din ultimii 25 de ani și vor rămâne resurse consistente pentru investitii în autostrazi, spitale, școli, etc.
 1. Toți salariații din România vor avea contribuțiile plătite; firmele sunt obligate să facă stopaj la sursă ( adică să rețină banii echivalenți contribuțiilor) și să-i plătească la bugetul asigurărilor sociale; dacă nu o fac este infracțiune
 • Acum sunt peste 2 milioane de români cărora firmele unde sunt angajați – peste 150 de mii de firme – nu le-au plătit contribuțiile.
 1. Românii – acum salariați – vor avea pensii mai mari, urmare a creșterii contribuțiilor.
 • Potrivit noi legi a pensiilor, urmare a creșterii contributivității, pensiile vor crește cu cel puțin 20%.
 1. Se angajează-n circuitul economic excedentele uriașe – 25 de miliarde de lei – ale administrațiilor locale și ale altor bugete, care acum zac nefolosite – prin scăderea impozitului pe venit și aplicarea unui nou mecanism de distribuire a resurselor.
 • Practic, acum România se împrumută cu 24 de miliarde de lei anual, când ar putea să n-o facă, dacă scoate la lumină și pune la treabă excedentele de 25 de miliarde ale bugetelor componente ale bugetului general consolidat.
 • Nici o localitate nu va avea de pierdut, doar de câștigat în noul mecanism de distribuire a resurselor.
 • Regula esențială este ca nici o localitate să nu aibă mai puțini bani în 2018 față de 2017. Fiecare localitate va avea posibilitatea să utilizeze jumătate din excedent pentru orice dorește – acum folosirea excedentul bugetar este extrem de restrictionată
 • Se produce o reechilibrare națională a alocării resurselor.
 1. Se elimină birocrația si povara fiscală.
 • Firmele vor face 3 plăți – contribuția asiguratorie de sănătate, CAS și CASS – față de 9 plăti cât fac în prezent.
 • Totalul contribuțiilor scade de la 39,25 la 37,25%
 • Impozitul pe venit scade de la 16 la 10%!

În concluzie, modificările codului fiscal nu au avut drept obiectiv creșterea salariilor ci beneficiile enunțate mai sus. Salariile cresc prin legea salarizării și alte măsuri. Orice ironie ori mesaj de genul celui dat de presedintele iohannis – doar 3 lei creștere la salariu mediu după modificarea codului fiscal – sunt complet nejustificate și ignoră cu bună știință interesele statului român de a avea o economie modernă și un sistem fiscal simplificat.

Declarație politică rostită în plenul Camerei Deputaților

Deputat

Ioan Dîrzu

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

adevarul razbate: 14 noiembrie 2017 at 15:21

Potrivit datelor Eurostat, litrul de motorină este mai scump în România decât în Luxemburg, ţara cu cele mai mari salarii din Europa!! În medie, în ultima lună, motorina s-a scumpit cu 26 de bani, iar benzina cu 24 de bani si urmeaza sa se scumpeasca din nou.

adevarul razbate: 14 noiembrie 2017 at 15:25

Leul a atins luni cea mai slabă cotație din 2012 și până în prezent în raport cu euro, cursul anunțat de Banca Națională a României (BNR) fiind de 4,6495 lei pentru un euro..

ilie dela scularie 14 noiembrie 2017 at 16:45

nu mai umbla cu minciuni ca o sa te bata Dumnezeu.
PSD a ieftinit doar salariile prostilor, si mai nou imi fura mie si inca la 7 milioane de angajati bani din pensia mea!
Euro e deja 4.65, ROBORU e 1,92%, cel mai mare din noiembrie 2014 până în prezent.
Ati bagat iar acciza si s-a scumpit combustibilul, deci urmeaza alte scumpiri in lant!
Povesti de adormit copii sa le spui handicapatilor care te cred nesimtitule

nick 15 noiembrie 2017 at 0:30

marile companii isi permit. dar oricum ar fi infectia de psd a fost votata pentru ca a promis o crestere a salariilor cu 25%. Acuma este adevarat ca nu au spus brut sau net. oamenii au inteles net dar s-au inselat

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...