// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu: A început livrarea manualelor școlare pentru clasa a VI-a

Luni a început livrarea manualelor școlare pentru clasa a VI-a. Este pentru prima dată când această “generație de sacrificiu”, căreia i s-a refuzat în fiecare an șansa de a începe școala cu manualele pe bănci, va beneficia cu adevărat de “dreptul la învățătură”  conform art. 32 din Constituția României și a art. 69 din Legea 1/2011.

După ce binomul Badea-Funeriu a distrus învățământul românesc printr-o lege neaplicabilă, subfinanțare și tăierea dreptului la manuale și alte beneficii pentru elevi, PSD repară, pentru totdeauna, aceste plăgi ale sistemului de învățământ preuniversitar. Ne-a trebuit vreo 30 de ani să ajungem la concluzia că elevii au dreptul la manuale gratuite și noi pentru că așa scrie Constituția, că învățământul e  gratuit. Acum încercăm să punem în practică exact tot spiritul și litera art. 32 din Constituție și să nu mai lăsăm niciodată alte partide să ia aceste drepturi elevilor.

Înființarea Editurii Didactice și Pedagogice este cea mai bună soluție pentru stoparea afacerilor cu manuale făcute pe spatele elevilor și al sistemului de învățământ. De 30 de ani, pe patronii de edituri nu i-a interesat ca elevii să aibă manuale la timp, ci să primească ei, în primul rând, sume uriașe de la bugetul de stat pentru servicii, de multe ori, foarte proaste. Manualele copiilor întârziau nesperat de mult din cauza cotestațiilor, a lobby-ului făcut la minister și a șpăgilor date și luat de funcționarii publici din acel minister. Cineva, cândva, va răspunde pentru toate acestea. Până atunci, PSD se ocupă de binele elevilor, nu al editurilor mafiote.

Suntem în plin proces de realizare a reformei curriculare și înnoirea tuturor manualelor, cu asigurarea concomitent a formei printate și digitale, cu includerea elementelor de dezvoltare a competențelor antreprenoriale și a abilităților socio-emoționale și reducerea încărcăturii de muncă pentru elev, mai ales în afara școlii, cel puțin la nivelul învățământului primar și gimnazial.

Scopul acestor noi manuale nu este doar să asigure transmiterea informației în formă tangibilă, ci și susţinerea acelor politici educaţionale extraşcolare şi extracurriculare care, prin completarea programelor şcolare aprobate, să asigure: educaţia pentru sănătate, educaţia civică, educaţia cultural artistică şi 86 ştiinţifică, educaţia ecologică, educaţia prin sport, educaţia rutieră, educaţia pentru dezvoltarea durabilă.

Ioan Dîrzu

Deputat

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Răspunsuri la Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu: A început livrarea manualelor școlare pentru clasa a VI-a

 1. Pix Fix 27.06.2018 la 9:38

  Darzu, nu uita
  Ne omoara poluarea
  La Sebes si la Alba!

 2. M I 27.06.2018 la 17:26

  Darzule, ai uitat ca in ultimii ani cand elevii au inceput scoala fara manuale voi, PSD, erati la putere.

 3. tara se duce de rapa 27.06.2018 la 21:57

  Deficitul bugetar a continuat să urce, ajungând la 0,88% din PIB, la cinci luni. În termeni nominali a crescut de aproape patru ori față de anul trecut ..

 4. KiX 01.07.2018 la 10:37

  Da ca il si intereseaza pe el ceva …
  Nu vedeti ca el e pe langa subiect … el face manuale si noi suntem praf .
  Incep sa ma tot intreb … Ce mai caut eu aici ?