Rămâi conectat

Politică Administrație

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu: A început livrarea manualelor școlare pentru clasa a VI-a

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Luni a început livrarea manualelor școlare pentru clasa a VI-a. Este pentru prima dată când această “generație de sacrificiu”, căreia i s-a refuzat în fiecare an șansa de a începe școala cu manualele pe bănci, va beneficia cu adevărat de “dreptul la învățătură”  conform art. 32 din Constituția României și a art. 69 din Legea 1/2011.

După ce binomul Badea-Funeriu a distrus învățământul românesc printr-o lege neaplicabilă, subfinanțare și tăierea dreptului la manuale și alte beneficii pentru elevi, PSD repară, pentru totdeauna, aceste plăgi ale sistemului de învățământ preuniversitar. Ne-a trebuit vreo 30 de ani să ajungem la concluzia că elevii au dreptul la manuale gratuite și noi pentru că așa scrie Constituția, că învățământul e  gratuit. Acum încercăm să punem în practică exact tot spiritul și litera art. 32 din Constituție și să nu mai lăsăm niciodată alte partide să ia aceste drepturi elevilor.

Înființarea Editurii Didactice și Pedagogice este cea mai bună soluție pentru stoparea afacerilor cu manuale făcute pe spatele elevilor și al sistemului de învățământ. De 30 de ani, pe patronii de edituri nu i-a interesat ca elevii să aibă manuale la timp, ci să primească ei, în primul rând, sume uriașe de la bugetul de stat pentru servicii, de multe ori, foarte proaste. Manualele copiilor întârziau nesperat de mult din cauza cotestațiilor, a lobby-ului făcut la minister și a șpăgilor date și luat de funcționarii publici din acel minister. Cineva, cândva, va răspunde pentru toate acestea. Până atunci, PSD se ocupă de binele elevilor, nu al editurilor mafiote.

Suntem în plin proces de realizare a reformei curriculare și înnoirea tuturor manualelor, cu asigurarea concomitent a formei printate și digitale, cu includerea elementelor de dezvoltare a competențelor antreprenoriale și a abilităților socio-emoționale și reducerea încărcăturii de muncă pentru elev, mai ales în afara școlii, cel puțin la nivelul învățământului primar și gimnazial.

Scopul acestor noi manuale nu este doar să asigure transmiterea informației în formă tangibilă, ci și susţinerea acelor politici educaţionale extraşcolare şi extracurriculare care, prin completarea programelor şcolare aprobate, să asigure: educaţia pentru sănătate, educaţia civică, educaţia cultural artistică şi 86 ştiinţifică, educaţia ecologică, educaţia prin sport, educaţia rutieră, educaţia pentru dezvoltarea durabilă.

Ioan Dîrzu

Deputat


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea