Rămâi conectat

Politică Administrație

Liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu: Trebuie să oprim războiul liberalilor împotriva săracilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cu privire la dezbaterea privind beneficiile și asistența socială în România, datele statistice oficiale furnizate de Ministerul Muncii și Justiției Sociale înlătură miturile propagandei liberale-inumane. 

Totalul sumelor plătite pentru beneficii și asistență socială  în 2017 a fost  13.465.612.991 lei. Ponderea în PIB este de 1,57%.

Structura acestor cheltuieli este dominată de două capitole mari care reprezintă 58,4% din total sume plătite: Alocația de Stat pentru copii = 32,9% din total și Indemnizația pentru creșterea copilului = 25,5%

Atât de hulitul Ajutor social pentru asigurarea venitului minim garantat reprezintă doar  5,8% din totalul cheltuielilor pentru beneficii și asistență socială. Ca pondere în PIB, acest ajutor reprezintă 0,091%.

Pentru o comparație globală, România a avut Cheltuieli de Protecție socială (inclusiv pensii) de 11,5% din PIB iar media UE 28 a fost de 19,1%.

Ura nemărginită promovată de unii nefericiți de la PNL și rostogolită de alți mici samsari români care se cred mari  antreprenori a condus la o ruptură în societate între bogați și săraci, la o ură nejustificată a celui care are împotriva celui care nu are.

Eu nu vreau să trăiesc într-o țară condusă de PNL și tehnocrați neoliberali care să ducă un război cruciat împotriva săracilor și să țină România la 11,5% protecție socială din PIB sau chiar mai puțin, respectiv 7%, cât am avut în guvernul Boc.

Îi îndemn pe toți colegii din PSD, pe economiștii de bună-credință și pe actorii din mediul ONG la un mare dialog pe tema creșterii protecției sociale care, în final, trebuie să însemne o creștere a securității sociale în România. Mai mult ca niciodată trebuie să dezarmăm prostia și ura promovate de PNL, USR și cioloșiști împotriva oamenilor săraci.

Ioan Dîrzu

Deputat PSD  de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online Internetul este, fără îndoială, un plus pentru noi toți. N-am fost nicicând mai aproape, chiar și de la distanță, cum suntem acum, în epoca digitală. O simplă postare și un singur click ne țin în contact, ne oferă acces la informație și schimb […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea