Liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu: Trebuie să oprim războiul liberalilor împotriva săracilor

Cu privire la dezbaterea privind beneficiile și asistența socială în România, datele statistice oficiale furnizate de Ministerul Muncii și Justiției Sociale înlătură miturile propagandei liberale-inumane. 

Totalul sumelor plătite pentru beneficii și asistență socială  în 2017 a fost  13.465.612.991 lei. Ponderea în PIB este de 1,57%.

ELIT

Structura acestor cheltuieli este dominată de două capitole mari care reprezintă 58,4% din total sume plătite: Alocația de Stat pentru copii = 32,9% din total și Indemnizația pentru creșterea copilului = 25,5%

Atât de hulitul Ajutor social pentru asigurarea venitului minim garantat reprezintă doar  5,8% din totalul cheltuielilor pentru beneficii și asistență socială. Ca pondere în PIB, acest ajutor reprezintă 0,091%.

Mihail David - 2020

Pentru o comparație globală, România a avut Cheltuieli de Protecție socială (inclusiv pensii) de 11,5% din PIB iar media UE 28 a fost de 19,1%.

Ura nemărginită promovată de unii nefericiți de la PNL și rostogolită de alți mici samsari români care se cred mari  antreprenori a condus la o ruptură în societate între bogați și săraci, la o ură nejustificată a celui care are împotriva celui care nu are.

Eu nu vreau să trăiesc într-o țară condusă de PNL și tehnocrați neoliberali care să ducă un război cruciat împotriva săracilor și să țină România la 11,5% protecție socială din PIB sau chiar mai puțin, respectiv 7%, cât am avut în guvernul Boc.

Îi îndemn pe toți colegii din PSD, pe economiștii de bună-credință și pe actorii din mediul ONG la un mare dialog pe tema creșterii protecției sociale care, în final, trebuie să însemne o creștere a securității sociale în România. Mai mult ca niciodată trebuie să dezarmăm prostia și ura promovate de PNL, USR și cioloșiști împotriva oamenilor săraci.

Ioan Dîrzu

Deputat PSD  de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Adolf 13 noiembrie 2018 at 11:33

Eu zic sa opriti psd-ul, a saracit si mai tare saracii.

Maties Alexandru 13 noiembrie 2018 at 17:28

.
Europa Unita si Cetateanul © Copyright 2011-2018
13.11.2018
Cei care promoveaza ura impotriva saracilor nu sunt adevaratii liberali, ci sunt adevaratii saraci, fiindca adevarata saracie este saracia Spirituala. Adevaratii liberali promoveaza libertatea decenta de actiune, de gandire si de proprietate, ceea ce este un lucru bun, iar adevaratii social-democrati promoveaza asigurarea unui nivel de trai decent pentru toti Cetatenii, asa cum scrie in Constitutie ca este obligatoriu, pentru eliminarea prostiei si ignorantei din societate, ceea ce este de asemenea un lucru bun fiindca de prostie si de ignoranta ne lovim cu totii in societate direct proportional cu prezenta acestora in societate. Iata care a fost atitudinea lui Iisus in acest sens:
.
Marcu; cap.6
„34 Când a ieşit din corabie, Isus a văzut mult norod şi I s-a făcut milă de ei, pentru că erau ca nişte oi care n-aveau păstor, şi a început să-i înveţe multe lucruri.”

cetateanul apolitic/antipolitic 14 noiembrie 2018 at 0:55

Da bah, eu zic sa-i tineti pe saraci tot … saraci, ca sa aveti pe cine prosti la alegeri si manevra cu un kil de faina!
Nu va e rusine tov’ dirzu a lu’ dragnea? In loc sa reduceti saracia prin stimularea muncii, voi stiti sa dati pomene electorale si ne-ati transformat intr-o tara de asistati social! Problema voastra e ca ne-am prins cam cum sta treaba … asa ca hai sictir!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...