Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu: Miliarde pentru fermierii români și în 2018

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Agriculturii invită fermierii ca începând cu 1 Martie să solicite plățile compensatorii de dezvoltare rurală. Bugetul alocat depășește 2,6 miliarde de euro în acest an.

Pentru prima oară Guvernul este pregătit înainte de termenul prevăzut pentru a da subvențiile fermierilor. E o diferență radicală față de Guvernarea Cioloș când fermierii protestau că nu li se dădeau la timp subvențiile.

Începând cu 1 Martie, orice fermier îndreptățit poate depune la APIA documentația necesară. Informațiile le găsesc online pe site-ul ministrului Agriculturii.

În acest an sunt peste 2,6 miliarde de euro, bani disponibili pentru proiectele fermierilor destinate dezvoltării rurale.

Elementele de noutate aduse de către MADR măsurilor de mediu și climă începând cu anul 2018 sunt:

  • introducerea a 3 noi pachete în cadrul Măsurii 10 – Agro-mediu și climă aplicabile pe terenuri agricole pentru conservarea speciilor acvila țipătoare mică (Aquila pomarina) și dropia (Otis tarda), precum și pe terenuri arabile pentru protejarea speciilor de păsări comune;
  • includerea posibilității de a cumula pe aceeași suprafață plățile compensatorii acordate în cadrul pachetelor aplicabile pe pajiști permanente, atât prin Măsura 11 – agricultura ecologică, cât și prin Măsura 10 – agro-mediu și climă. Astfel, în funcție de combinația de pachete accesate, nivelul plăților cumulate poate fi cuprins între 119 – 449 euro/ha/an pentru perioada de conversie și între 153 – 483 euro/ha/an pentru perioada de menținere a practicilor de agricultură ecologică;
  • creșterea nivelului plăților compensatorii acordate la nivel național pe pajiști permanente fără angajament de agro-mediu și climă cu 19 euro/ha/an pentru perioada de conversie și cu 18 euro/ha/an pentru perioada de menținere a practicilor de agricultură ecologică, față de anul 2017.

Modul exemplar în care Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale interacționează și asigură sprijinirea fermierilor români ilustrează perfect zicala ,,omul sfințește locul”. Ministrul Daea și programul de guvernare pe care-l aplică se dovedesc cheia unui veritabil succes în domeniu iar Comisia de agricultură din Camera Deputaților îi va fi un partener de nădejde.

Cu respect,

Ioan Dîrzu

Deputat


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea