Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Politică Administrație

Liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu: Marea majoritate a salariilor din sănătate au crescut substanțial

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Marea majoritate a salariilor din sănătate au crescut substanțial. Sunt medici care câștigă în prezent sute de milioane de lei pe lună. Aceasta este realitatea. Acolo unde sunt probleme punctuale, Guvernul și sindicatele vor găsi împreună soluții pentru rezolvarea lor. Îmi pare rău că  o parte din  conducerea Spitalului Județean Alba face politică în loc de sănătate publică și execută comanda venită de la PDL Alba. Conducerea Spitalului uită că PDL a închis spitalele în județul nostru și foarte mulți bolnavi au rămas afară cu paturile în  care erau spitalizați.  Cum pot acum medici și cetățeni de bună-credință să mai aibă încredere în PDL pe tema spitalelor? De fapt, mai poate avea cineva încredere în PDL după ce i-a sărăcit și îmbolnăvit pe români?

Problema de fond nu o reprezintă salariile, care au crescut pentru toți angajații din sănătate. Sunt doar situații punctuale unde au fost scăderi ale veniturilor salariale (adică salarii + gărzi + sporuri + prime). Readuc aminte că Legea salarizării unitare a venit să  echilibreze veniturile și să le raporteze la punctul de salariu. Înainte existau cazuri în care un medic rezident câștiga cât un infirmier, diferența făcând-o cumulul de sporuri si indemnizații.

Ministerul Sănătății va emite o circulară pentru toate spitalele ca să acorde stimulente pentru cei ale căror venituri, în februarie, sunt mai mici decât cele din ianuarie. Apoi după ce vor acorda toate salariile la finalul lunii și vor putea fi identificate toate situațiile punctuale unde au avut loc scăderi față de ianuarie, va avea loc o nouă discuție cu sindicatele pentru a se stabili o grilă de sporuri pe categorii de spitale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru că tot există critici absurde ale PDL cu privire la sistemul de sănătate,  ar fi de menționat faptul că în acest an au fost 4.000 de noi angajări în sistemul de sănătate.

Politica PSD în domeniul sănătății își demonstrează beneficiile. După creșterea remarcabilă a salariilor medicilor, care a oprit exodul acestora din țară, angajările masive – 4000 în ianuarie – încep să rezolve criza acută de personal lăsată de guvernările anterioare.

Salariile de debutanți pentru noii angajați este una din cauzele scăderii mediei salariilor din sănătate în februarie, față de ianuarie.

Cei mai mulți dintre cei 4000 de noi angajați din ianuarie sunt tineri. Practic ei primesc salarii de debutanți, adică salarii mai mici, fapt care la nivelul întregului sistem sanitar a determinat firesc, în condițiile în care februarie are și cele mai puține zile lucrătoare  (8 față de 11 ianuarie) și o scădere a mediei salariale în februarie față de ianuarie ( -2,1% potrivit INS). Celor 4000 de noi angajați din ianuarie li s-a adăugat un număr aproximativ similar în februarie.

Pe de altă parte, creșterile consistente de salarii pentru medici și asistenți intrate în vigoare începând cu luna martie au determinat o reducere masivă a solicitărilor de plecare din țară ale acestora.

Astfel s-a redus cu 40% numărul de solicitări depuse la Colegiul Medicilor de persoane care doresc să profeseze în altă țară.

Simultan cu majorările salariale și noile angajări în sistem s-au făcut dotări masive cu aparatură medicală de înaltă specializare (12 CT, 21 RMN, 277 aparate de anestezie) și investiții în renovarea, dotarea a zeci de Unități de Primiri Urgențe și secții de spital în toată țara.

Este în derulare un program de înnoire a parcului de ambulanțe – vor fi cumpărate peste 2000 de ambulanțe.

De asemenea, prin acordul cu Banca Mondială se vor construi secții noi ATI și UPU, centre de mari arși, blocuri operatorii. Amplul proiect de redresare a  sistemului de sănătate va fi completat prin construcția spitalului republican și a spitalelor regionale.

Ca un element de noutate, anunț în premieră că se poartă discuții pentru finanțarea Spitalului Județean de Urgență Alba în  vederea dotării tuturor secțiilor cu aparatură de specialitate de ultimă generație și extinderea specializărilor,  a blocului operator și a capacității de internare.  Există foarte multe persoane, la nivelul executivului și al Parlamentului,  care își doresc să facă din spitalul de la Alba unul de rang regional.

Ioan Dîrzu

Deputat


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

În cursul zilei de joi, 11 august, tinerii social-democrați și-au ales noul președinte, în persoana lui Sicoe Mihai și un nou birou de conducere. Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean.

„La sediul PSD Alba am participat, alături de secretarul executiv, Corneliu Muresan, fost președinte al TSD Alba, la o nouă întâlnire cu tinerii social-democrați, care doresc să se implice în politică și să lase în urma lor lucruri bune, pozitive, pentru cei din jur.

Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean. Îmi doresc ca în noua echipa a tinerilor social-democrați sa facă parte și membrii noștri de la tineret care sunt în partid de mai mulți ani.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tinerii trebuie să aibă o șansă în politică. Cei cu care m-am întâlnit astăzi sunt muncitori, au succes pe plan profesional și sunt convins că pot aduce plusvaloare comunităților din care fac parte!

În următoarea perioadă, vom organiza mai multe întâlniri și ne vom implica în diverse activități benefice oamenilor, așa cum am mai făcut! Mult succes tinerilor noștri! Mult succes noului președinte și echipei sale!”, a transmis deputatul Radu Tuhuț.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Prin noua ordonanță de creștere a taxelor, Guvernul ne taxează și pensiile pentru care contribuim la Pilonul II. Prevederea intră în vigoare din 2023 și sunt impozitate și dividendele încasate de fondurile de pensii.

Pe lângă faptul că măsura este imorală, este și neconstituțională, pentru că presupune practic o dublă impozitare. În majoritatea țărilor europene cu sisteme de pensii private, au fost implementate prin legislațiile naționale exceptarea de la plata impozitului pe câștigurile din investiții în perioada de acumulare a pensiilor private.

Deși nu a fost dezbătută, măsura este un prim pas spre naționalizarea Pilonului II de pensii. Coaliția PSD-PNL vrea să pună mâna pe banii românilor din Pilonul II, iar noul plan este în lucru în ministerul condus de Adrian Câciu. Spre deosebire de epoca Dragnea, când s-a mai încercat naționalizarea pilonului II, planul este acum mult mai perfid și este susținut de PNL și de președintele Klaus Iohannis.

Elit - Gustul Desăvârșit

Planul este să gonească administratorii de fonduri din România, ca apoi să preia activele noastre administrate de aceștia, și, evident, contribuția lunară. Din această cauză au început să taxeze dividendele, astfel încât să poată arăta apoi că rentabilitatea fondurilor de pensii private e tot mai scăzută. În final, Coaliția Sărăciei PSD-PNL-UDMR va fura banii pe care românii i-au cotizat la fondurile de pensii private.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea