Rămâi conectat

Politică Administrație

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr: Un proiect vital, autostrada Pitești-Sibiu. Ar trebui să unim Capitala de vestul țării

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a vorbit vineri, într-o conferință de presă, despre măsurile pe care le ia la guvernare partidul din care face parte, precizând că autostrada Pitești-Sibiu, și unirea printr-un drum de mare viteză a Bucureștiului de vestul țării, sunt proiecte vitale, care legitimează o bună guvernare.

”Să rămână ceva în urma noastră. Ați văzut că s-au început foarte multe autostrăzi, nu s-au finalizat (…) noi susținem, și sunt convins că și colegii din PSD vor fi de acord, unul dintre cele mai mari proiecte și un proiect vital, este acela al autostrăzii Pitești-Sibiu, pentru porțiunea scurtă care a mai rămas, cred că ar trebui să ne unim forțele și în cel mai scurt timp posibil să unim vestul cu Bucureștiul. Dacă reușim în această guvernare să facem asta, va rămâne ceva în urma noastră”, a spus Ioan Lazăr.

De asemenea, el a vorbit și despre politici din domeniul educației și sănătății, precizând că ALDE și președintele Călin Popescu Tăriceanu vor rămâne consecvenți în ceea ce privește apărarea repturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor. ”Pentru asta am luptat în `89”, a spus Lazăr.

Pe zona economică, Lazăr consideră că Statul trebuie să intervină cât mai puțin în economie ”prin egalitatea de tratament între contribuabili și stat”.

”Un alt punct de vedere este acela de menținere a cotei de impozitare și a unui nivel redus de fiscalitate”, a spus Lazăr.

El a arătat că ALDE se opune impozitului progresiv.

”Vom susține capitalul românesc, ceea ce e foarte important pentru noi ca națiune”, a afirmat liderul ALDE Alba.

”Echilibrarea sistemului de ajutor de stat: în guvernarea tehnocrată firmele românești au fost neglijate, iar ajutoarele de stat s-au îndreptat către marile firme străine”, potrivit acestuia.

Soluția eficientă pentru a aduce mai mulți bani la buget, nu e aceea de a mări taxele, ci e aceea de a lua măsuri pentru o cât mai bună colectare, dar nu prin represiune și controale ale ANAF, spre exemplu, consideră Lazăr.

Un alt obiectiv al ALDE este ”o mai bună colaborare în alianță, atât la nivel național, cât și local”.

”Și de aceasta fac publice neînțelegerile dintre noi decât să rămână acolo și să mocnească. Mai bine le spus și luăm măsuri”, explică Ioan Lazăr.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea