Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr: Românii nu sunt mai corupți, ci mai harnici, mai credincioși și mai toleranți decât ceilalți cetățeni din UE. Mesaj pentru ambasadori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că românii sunt mai harnici, mai credincioși și mai toleranți decât ceilalți cetățeni din Uniunea Europeană.

”Eu am fost în vizită sau în interes de afaceri în majoritatea țărilor din UE. Pot să vă afirm cu tărie că românii nu sunt cu nimic mai corupți decât ceilalți cetățeni din UE. Dimpotrivă, suntem mai harnici, mai credincioși și poate mai toleranți”, a spus Ioan Lazăr.

Liderul ALDE Alba a readus în discuția scrisoarea celor șapte ambasadori europeni acreditaţi la Bucureşti care au cerut puterii politice să nu amputeze puterea judecătorească din România.

Franţa, Germania, Belgia, Danemarca, Finlanda, Olanda și Suedia sunt statele semnatare ale scrisorii deschise. “Facem apel la părțile implicate în proiectul de reformă a justiției să evite orice acțiune care ar putea duce la slăbirea independenței sistemului judiciar și a luptei împotriva corupției și să ceară, fără întârziere, avizul necesar al Comisiei de la Veneția.” – se arată în documentul semnat de diplomaţii străini.

Ioan Lazăr se întreabă de ce acești ambasadori nu au altfel de îngrijorări.

”Ați văzut la televizor, despre marea neliniște și îngrijorare a celor șapte ambasadori ai unor țări din Uniunea Europeană, neliniște în legătură cu susținerea de către PSD și ALDE a unor modificări aduse legilor Justiției, majoritatea (…) regăsindu-se și în legislația țărilor din care provin dânșii (n.r. ambasadorii). Nu o să comentez legile Justiției, dar stau și mă întreb, de ce nu sunt îngrijorați acești ambasadori (…) că presa din țara dumnealor a etichetat românii ca fiind țigani, mai ales în preajma unor activități sportive, de ce nu sunt îngrijorați pentru vânzarea corvetelor militare fără licitație și la un preț care lasă de dorit. Am văzut pe internet cum se cresc legumele în unele țări, în eprubetă, în apă. De ce nu sunt îngrijorați de calitatea acestor roșii cultivate la modul respectiv. Eu nu sunt convins că sunt de o calitate bună pentru consum, iar noi importăm multe legume și fructe din acele țări. De ce nu sunt îngrijorați de subvențiile în agricultură, care sunt foarte mici. În ciuda subvențiilor mici, România se situează pe locul 3 în UE la producția de cereale. De ce nu se îngrijorează ambasadorii de oficialii din țările lor care se opun aderării României la Schengen. Eu, de exemplu, sunt îngrijorat că pe lângă pedofilii noștri, avem și de-ai lor, am văzut la televizor, aseară, în Dej. Eu asta zic că ar trebui să fie îngrijorările colegilor din UE, nu de legi ale justiției sau fiscale, adoptate de o majoritate aleasă într-o proporție covârșitoare, la alegeri”, a spus Ioan Lazăr.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea