// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, om de afaceri vechi în județ, întrebat dacă e afectat de Revoluția Fiscală: Am cifră de afaceri sub un milion de euro și plătesc impozit de 1%

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a fost întrebat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, în condițiile în care este un om de afaceri vechi din județ, dacă este afectat de Revoluția Fiscală, el precizând că are cifră de afaceri sub un milion de euro și plătește impozit de 1%. Astfel, el a spus că nu este afectat.

Firmele cu afaceri sub un milion de euro nu mai plătesc 16% impozit pe profit, ci impozit de 1% pe cifra de afaceri, de la 1 ianuarie.

”Sincer, nu pot să spun că mă bucur. Nici nu mă afectează cu absolut nimic. Din prima zi am schimbat contractele de muncă. Așa cum spune legea, tot atâția bani iau angajații. Am spus celor de la personal vă rog frumos ca angajații să aibă același salariu. Să nu fie afectați, să nu scadă. Am semnat ca primarul. Angajații mei au rămas cu același salarii în mână. Nu cred că plătesc mai mult (n.r. contribuții). Am un mare avantaj că sunt întreprindere cu o cifră de afaceri de până în un milion de euro și plătesc 1%. Mi-i foarte simplu”, a spus Lazăr.

”Mă interesează să am o rentabilitate cât mai bună și plătesc impozit 1%. Este un mare avantaj în domeniul meu. Poate cei care lucrează în producție, comerț… ei pot să opteze pentru 1% sau 10% din impozit pe profit, care a scăzut de la 16%”, a mai spus Lazăr, răspunzând întrebării.

De asemenea, el a adăugat că președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, militează pentru susținerea firmelor cu capital românesc.

”Dacă undeva simțiți că nu e așa, vă rog să ne atrageți atenția, dar știți că Tăriceanu a declarat în nenumărate rânduri că va fi un susținător al firmelor cu capital românesc. A susținut că s-a dus o campanie de eliminare a firmelor mari cu capital românesc pentru a li se permite celor cu capital străin să intre pe piață să ne facă drumuri, să ne facă autostrăzi, să ne facă poduri… chiar să ne facă”, a conchis Lazăr.

Ioan Lazăr este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din județul Alba. El deține unități de cazare, săli de evenimente, dar și terenuri și ferme cu animale.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Un răspuns la Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, om de afaceri vechi în județ, întrebat dacă e afectat de Revoluția Fiscală: Am cifră de afaceri sub un milion de euro și plătesc impozit de 1%

  1. ZAU 16.02.2018 la 21:45

    Una e sa plătești 1%la cazare si alimentație publica,unde adaosul comercial e f mare și alta e sa plătești același procent când vinzi alimente de baza și țigări ,unde ai un ados mediu de 10%.