Rămâi conectat

Politică Administrație

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, după izbucnirea crizei politice din România: PSD-ul își mai amintește din când în când că nu e singur la guvernare

Dragoş Suciu

Publicat

în

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a spus, vineri, că președintele României ”dă tot mai des cu bâta în baltă”, iar problema ”nu este că se stropește dânsul”, ci că ”ne stropește și pe noi”, reacția venind după ce Klaus Iohannis i-a cerut premierului demisia. În condițiile în care Opoziția pregătește o moțiune de cenzură, Ioan Lazăr a subliniat că PSD își mai amintește din când în când că nu e singur la guvernare.

”Iohannis dă tot mai des cu bâta în baltă. Problema nu este că se stropește dânsul, problema e că ne stropește și pe noi, ca cetățeni și ca țară. Referitor la cererea președintelui de demisie a prim-ministrului, el poate să o ceară la fel ca orice cetățean, ca simplu cetățean. Doar parlamentul sau primul ministru hotărăsc acest lucru”, a spus Ioan Lazăr, vineri, contactat de ziarulunirea.ro și solicitat să comenteze criza politică din România.

De asemenea, liderul ALDE Alba a spus că a văzut că PNL a ”sărit în ajutorul președintelui”, precizând că moțiunea de cenzură este constituțională, ”este dreptul lor să o depună”, însă ”nu este benefică”.

”Nici criticile susținute la adresa Guvernului nu sunt benefice dar, spun eu, PSD-ul își mai amintește din când în când că nu e singur la guvernare. Și Iohannis își amintește din când în când că are nevoie de susținerea unui partid politic”, a spus Ioan Lazăr.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut public demisia premierului Dăncilă, după ce a anunţat că îi retrage încrederea pentru că nu face faţă poziţiei de prim-ministru şi transformă Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România.

Vineri dimineaţa, premierul Viorica Dăncilă l-a înştiinţat pe Klaus Iohannis că nu mai merge la întâlnirea programată de la Palatul Cotroceni pe tema situaţiei tensionate dintre BNR şi Guvern, preşedintele fiind anunţat prin cabinetul său.

Conflictul dintre cei doi demnitari vine însă pe fondul tensiunilor privind gestionarea politicii externe a României, în contextul vizitei premierului în Israel „fără mandat” şi a deciziei unilaterale a Executivului de a începe demersurile pentru mutarea ambasadei României în Ierusalim.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea