Rămâi conectat

Politică Administrație

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr: Călin Popescu Tăriceanu a fost cel care a pus capăt negocierilor cu UDMR

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Călin Popescu Tăriceanu a fost cel care a pus capăt negocierilor cu UDMR, în privința votării moțiunii de cenzură, deoarece sunt ”foarte delicate” și ”nu se pot realiza la foc automat”, iar ”probabil cineva a sărit calul”, a spus, marți, liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr.

Contactat de ziarulunirea.ro și întrebat despre negocierile PSD-ALDE cu UDMR în privința votării moțiunii de cenzură, liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a declarat că Tăriceanu este dispus să poarte dialog cu minoritățile, în ”special cu UDMR-ul”, dar ”nu cu sabia deasupra capului”.

”Nu a fost nicio declarație a domnului Tăriceanu în acest sens, dar din ceea ce cunosc eu, și o să vă convingeți și o să vedeți că așa este, negocierile cu UDMR-ul au fost două, trei pe zi, iar cel care a pus capăt acestora a fost Călin Popescu Tăriceanu. Probabil, probabil cineva a sărit calul. Nu s-a discutat așa ceva în ședința ALDE, dar din ceea ce știu eu, cel care a pus capăt negocierilor și a spus în condițiile acestea nu se poate negocia a fost Tăriceanu. Liderul ALDE este dispus tot timpul la dialog cu minoritățile, în special cu UDMR-ul, dar nu cu sabia deasupra capului. Aceste negocieri sunt foarte delicate mai ales pentru Ardeal, pentru Transilvania și nu se pot duce într-un astfel de context și nu se pot realiza la foc automat. Întotdeauna Tăriceanu a avut o relație bună cu minoritățile, mai ales cu cele maghiare, dar nu în astfel de condiții”, a spus Ioan Lazăr.

Liderul ALDE Alba a adăugat că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu va trece, chiar și fără sprijinul UDMR-ului, deoarece PSD și ALDE au un număr suficient de voturi.

UDMR nu va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, a anunţat senatorul Tanczos Barna, care a precizat că atâta timp cât toate negocierile au picat cu PSD, UDMR nu are de ce să intre în ”cearta internă” a social democraţilor.

De asemenea, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi că discuţiile cu UDMR ”s-au închis”, după ce un senator al UDMR a declarat că formaţiunea nu va vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi ALDE.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea