Rămâi conectat

Actualitate

Liber la diplome. Senatorii decid dacă mai e nevoie de ştampila Ministerului pe diplomele eliberate de universităţi

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Universităţile româneşti ar putea emite diplome absolvenţilor, fără parafa Ministerului Educaţiei, asta dacă îşi vor da acordul şi senatorii. Camera Deputaţilor a votat recent un proiect legislativ care anulează reforma făcută în ultimii ani în sistemul de învăţământ.

Proiectul de lege a fost iniţiat de Dumitru Oprea, secretar al Comisiei pentru Învăţământ din Senat şi membru PDL, iar primul susţinător al iniţiativei a fost şefa Comisiei, Ecaterina Andronescu.

Oprea şi-a motivat proiectul cu faptul că oricum universităţile private ”îşi fac de cap în ceea ce priveşte emiterea diplomelor pe bandă rulantă” și nici ministerul nu deține pârghiile necesare să le oprească, dând exemplul scandalului „Spiru Haret”. Ecaterina Andronescu consideră că instituțiile de învățământ superior ar trebui să-și asume integral responsabilitatea pentru diplomele emise.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea