Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Laszlo Tokes a demisionat din UDMR din cauza „atitudinii permisive” faţă de proiectul Roşia Montană

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

    Europarlamentarul Laszlo Tokes şi-a anunţat demisia din UDMR argumentând că îi este din ce în ce mai greu să explice la Bruxelles ce se întâmplă în România, un exemplu fiind poziţia Uniunii faţă de proiectul de minerit de la Roşia Montană. „În calitate de iniţiator al deciziei Parlamentului European de a interzice mineritul pe bază de cianuri nu pot accepta poziţia permisivă a partidului minoritar din coaliţia de guvernare cu privire la investiţia de la Roşia Montană, investiţie pe care o chiar sprijină. Pentru mine a devenit o problemă din ce în ce mai stânjenitoare să răspund, pe holurile Parlamentului din Bruxelles, întrebărilor unor colegi îngrijoraţi care doresc să afle acum, totuşi, ce se întâmplă în România? Nu prea pot să spun nici că firma canadiană ne-a cumpărat miniştrii…”, afirmă Tokes într-un comunicat dat publicităţii luni.
În acelaşi timp, potrivit eurodeputatului, comunitatea maghiară din Transilvania este „ruşinată” de comportamentul unor parlamentari UDMR care se opun demersurilor anticorupţie ale unor instituţii precum ANI şi DNA.
Tokes Laszlo este fondator al Uniunii Democrate Maghiare din România, a fost preşedintele de onoare al UDMR din 1990 până în 2003 iar până în prezent a fost membru al organizaţiei din Timiş. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților Marți, 14 mai 2024, Plenul Camerei Deputaților a adoptat un proiect de lege care revizuiește condițiile pentru eliberarea pașaportului simplu temporar. Conform noilor reguli, acest tip de pașaport va putea fi emis doar în situații speciale. În cursul zilei de marți, 14 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea