Rămâi conectat

Sport

La doar 16 ani, albaiulianca Iris Axintie, convocată la lotul României de baschet Under 18!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Iris Axintie, promițătoarea jucătoare de baschet din Cetatea Marii Uniri, a fost convocată la reprezentativa feminină a României Under 18, deși are doar 16 ani!

Legitimată la CSM Târgu Mureș, albaiulianca a fost solicitată la o acțiune a lotului “tricolor” Under 18, mai precis un stagiu de pregătire centralizată ce va avea loc în Creta, Grecia, în perioada 20-29 decembrie.

În luna noiembrie a acestui an, la partida din etapa a 4-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin, dintre CSM Tg. Mureș și CSM Oradea (61-82), Iris Axintie, alături de colega sa Maria Brefelean, ambele de numai 16 ani, au debutat pe prima scenă baschetbalistică a țării, Iris marcând și un coș de două puncte.

Anul trecut, în decembrie 2022, Iris Axintie a fost convocată la lotul României Under 16, fiind în premieră solicitată pentru o acțiune a unei echipe naționale. Dacă în sezonul trecut s-a pregătit la Alba Iulia, în orașul natal, și a evoluat în cadrul organizat la ACS Gladius Tg. Mureș, participând doar la meciuri, din acest campionat a trecut complet la Tg. Mureș, jucând atât la junioare, cât și la senioare, la Gladius Tg. Mureș, respectiv CSM Tg. Mureș.

Iris Axintie acoperă mai multe poziții, în prezent evoluează pe postul de extremă, iar sub comanda lui George Lăncrănjan a devenit campioană națională în 2022 la ONSS cu echipa LPS Alba Iulia, fiind desemnată MVP-ul turneului final de la Oradea.

Face parte din generația regretatului Nicușor Marcu, cel care a descoperit-o și a îndrumat-o, eu preluându-i din mers munca. Practic vorbim despre încununarea muncii lui Nicușor Marcu și suntem mândri că LPS Alba Iulia este reprezentat la nivelul unui lot național”, a spus George Lăncrănjan, cel care a colaborat cu talentata baschetbalistă și la turneul final al Campionatului Under 16.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice, în cadrul Galei Sportului, eveniment organizat la Sala „Transilvania” și organizat de CJ Sibiu! Miruna Măda, sportiva originară din Alba, a fost desemnată, de curând, cel mai bun sportiv din județul Sibiu în anul 2023, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea