Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

La Cugir, taxa pentru fondul de mediu majorează prețul la gunoi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Local al orașului Cugir a aprobat în ședința de joi, 26 ianuarie un proiect de hotărâre cu privire la modificarea tariful unic pentru serviciul de precolectare, colectare, transport şi depozitare deşeuri menajere, inclusiv ale deşeurilor toxice periculoase din deşeurile menajere, cu excepţia celor cu regim special. Practic, începând cu data de 1 februarie a.c. cugirenii ar urma să plătească mai mult cu 26%, tarifele urmând să crească de la 72,06 Lei/mc la 98,02 Lei/mc, respectiv de la 8,65 Lei/persoană la 10,90 Lei/persoană pe lună.

depozit-gunoi-cristianMajorarea a fost cerută de către operatorul G&E INVEST 2003 SRL care a înaintat administrației locale un “Memoriu justificativ” în care sunt invocate toate cheltuielile care influențeză costurile serviciului și impun creșterea tarifelor. În primul rând este vorba de introducerea unei taxe pentru Fondul de mediu, în valoare de 80 lei/tonă, taxă întrodusă în 2013 de către guvernul de la acea dată, cu aplicabilitate de anul acesta. Această taxă produce automat o creștere a cheltuielilor cu 20 lei/mc, începând cu 1 ianuarie 2017, la care se adaugă și alte costuri suplimentare provocate de creșterea cheltuielilor: de depunere la rampă, cu materialele aferente activității și cu forța de muncă (salariul minim crescând în ultimii doi ani). Operatorul a înaintat legislativului local inclusiv o fisă de fundamentare în care este prezentată influența noilor cheltuieli asupra tarifului vechi de colectare practicat conform H.C.L. 147/2015.

Trebuie spus că încă din decembrie, operatorul G&E INVEST 2003 SRL a înaintat o solicitare cu privire la majorarea tarifului începând cu 1 ianuarie, astfel încât să poată continua activitatea pe raza orașului Cugir, fără riscul de a intra în faliment. Legislativul local a avut discuții pe această temă atât în ședința extraordionară din 6 ianuarie, cât și în ședințele pe comisii, considerând că o decizie poate fi luată doar în baza unor analize detaliate a factorilor care duc la creșterea prețurilor.

Per baza situației expuse, consilierii locali au aprobat majorarea tarifului unic pentru serviciul de precolectare, colectare, transport şi depozitare deşeuri menajere, începând cu 1 februarie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea