Rămâi conectat

Actualitate

La Câmpeni, recuperatorii îşi cer banii daţi cu camătă folosind armamentul din dotare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Exact în ziua în care deputaţii dezbăteau (foc) cu foc legea care interzice cămătăria, lege ce a fost în cele din urmă şi aprobată, la Câmpeni acest gen de infracţiune se  desfăşura în toată splendoarea ei. Mai exact, poliţia Câmpeni a fost alertată că în jurul orei 10.00, în faţa unei societăţi comerciale din localitate au fost trase focuri de armă. În baza sesizării poliţiştii s-au deplasat la faţa locului iar din primele cercetări efectuate s-a stabilit faptul că la punctul de lucru din Câmpeni al unei societăţi din Roşia Montană s-au prezentat trei indivizi cu un autoturism. Albaiulienii îl căutau pe administratorul societăţii comerciale pentru ca acesta să le înapoieze o sumă mare de bani pe care cei trei susţineau că i-au împrumutat-o. Întrucât proprietarul societăţii comerciale nu era prezent la punctul de lucru din Câmpeni, cei trei au ameninţat-o cu acte de violenţă pe administratoarea altei societăţi comerciale care funcţionează în acelaşi imobil iar la plecare, după ce au părăsit incinta punctului de lucru, în timp ce urcau în autoturism, unul dintre bărbaţi a tras, cu un pistol cu bile de cauciuc, în aer, mai multe focuri. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti au fost identificaţi suspecţii, aceştia fiind T.I., de 44 de ani, din Alba Iulia şi cei doi fii ai săi, T.I., de 24 de ani şi T.S.D., de 21 de ani iar la scurt timp s-a reuşit depistarea lor, pe raza oraşului Abrud.
Din verificări s-a stabilit că T.I., de 44 de ani este posesor de permis de armă cu bilă de cauciuc iar el este persoana care a tras focurile de armă, în momentul în care au părăsit incinta punctului de lucru. Faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pe bază de ordonanţă, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, fiind introdus în arestul IPJ Alba.
Conform legii adoptate de Camera Deputaţilor, cei care împrumută bani în schimbul unei camete vor risca între 6 luni şi 5 ani de închisoare. Totodată, sumele de banii obţinute prin săvârşirea infracţiunii de camătă vor fi confiscate.

Reglementările adoptate de deputaţi se vor aplica până la intrarea în vigoare a Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal, respectiv primăvara anului 2012, după cum estimează diriguitorii din justiţia românească.
Cei care au creat incidentul de miercuri de la Câmpeni provin dintr-o familie din Alba Iulia care, de cel puţin de 20 de ani, au ca obiect de activitate schimbul de valută şi cămătăria. Sunt cunoscuţi de  poliţie, procuratură, magistraţi şi nenumăratele servicii de informaţii ce activează pe raza judeţului nostru. Chestorul principal de poliţie, Ioan Nicolae Căbulea, şeful IPJ Alba ne-a declarat că aşteaptă intrarea în vigoare a legii privind interzicerea cămătăriei pentru a se putea incrimina şi acest gen de infracţiuni comise pe teritoriul judeţului Alba. De altfel, imediat după 1990, în timp ce Ioan Căbulea era şef al poliţiei municipiului Alba Iulia, unul dintre aceşti indivizi a fost ţinta unor recuperatori „racheţi moldoveni”, la „modă” atunci. Infracţiunea trans-frontalieră a dat ceva bătaie de cap atunci poliţiştilor albaiulieni.
Chestorul principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea a insistat însă asupra faptului că judeţul Alba este un judeţ mai sigur decât multe altele din ţară, unde infracţionalitatea comisă cu violenţă sau unde clanurile interlope au ajuns să facă propria lor lege. Mesajul şefului IPJ Alba către locuitorii judeţului este acela că ai noştri infractori sunt atent monitorizaţi iar pe măsură ce guvernanţii oferă cadrul legislativ necesar încadrării faptelor acestora, ei vor fi capturaţi şi deferiţi justiţiei.
Bărbatul care a tras cu pistolul într-un spaţiu public, în Câmpeni, va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni pentru a fi dispuse măsurile legale.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea