Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Judeţul ALBA, sub avertizare de INUNDAŢII, până joi. Scugeri de pe versanţi şi viituri rapide pe râurile mici

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Hidrologii au emis o atenţionare de cod galben de inundaţii pe râuri din 26 de judeţe, printre care şi  Alba, unde începând de marţi seară şi până joi dimineaţă se pot produce inundaţii locale, în urma scurgerilor pe versanţi, a viiturilor rapide şi a creşterilor de debite.

Avertizarea cod galben emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a intrat în vigoare marţi, la ora 18.00 şi este valabilă până joi, la ora 06.00.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale se pot produce şi pe unele râuri mici din alte bazine hidrografice, situate în zonele de deal şi munte din judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Alba, Sibiu, Braşov, Prahova, Harghita, Covasna, Vrancea, Bacău, Neamţ, Suceava, Botoşani şi Iaşi.

Potrivit avertizării, inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri se pot produce pe râurile din bazinele hidrografice Bega, Timiş superior, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna (judeţele Timiş şi Caraş-Severin), afluenţii Mureşului inferior din judeţul Hunedoara, Jiu superior şi afluenţii săi din judeţele Hunedoara, Gorj, Mehedinţi şi Dolj, afluenţii Oltului din judeţele Vâlcea, Gorj şi Olt, Vedea, în bazinul superior din amonte de staţia hidrologică Văleni şi afluenţii săi (judeţele Argeş, Olt şi Teleorman), Argeş superior şi afluenţii săi (judeţele Argeş şi Dâmboviţa).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenţi de grad inferior ai acestor râuri, a precizat INHGA.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea