Rămâi conectat

Actualitate

Judeţul Alba, reprezentat de 10 elevi de la Colegiul Economic la Târgul Internaţional al Firmelor de exerciţiu de la Plovdiv, Bulgaria

Alexandra Mates

Publicat

în

Zece elevi din clasa XI-a A, de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia, vor reprezenta judeţul Alba la Târgul  Internaţional al Firmelor de Exerciţiu, ce va avea loc în perioada 16-19 aprilie 2013, la Plovdiv, în Bulgaria.

„Firmele de exerciţiu F.E. Xieco Leasing SRL (coord. de prof. Carmen Ciocan) şi F.E. Echi Pro SRL (coord. de prof. Felicia Beca) au obţinut cele mai multe premii la Târgul local al firmelor de exerciţiu desfăşurat la Alba Iulia în data de 3 aprilie 2013.  Susținerea  firmei F.E. Echi Pro SRL  s-a făcut în mod special de către Centrul Cultural „Augustin Bena” Alba prin bunăvoința și implicarea Danielei Floroian, directorului instituției.

Lor le va reveni misiunea de a convinge juriul internaţional că îşi merită titlurile obţinute pe plan local. Misiunea este cu atât mai grea cu cât competiţia este mai strânsă, însă, experienţa câştigată în anii anteriori la astfel de târguri de profil din Praga, Bratislava, Celje şi Plovdiv, sperăm să îşi spună cuvântul”, a transmis Lavinia Dobra, purtătorul de cuvânt al Colegiului Economic.

Cele 8 premii obţinute până acum în competiţii internaţionale, dar şi coordonarea şi pregătirea atentă a profesorilor însoţitori, Ramona Cucea, Felicia Beca şi Dan Anca, vor fi valorificate la maximum de către reprezentanţii judeţului Alba.

Autorităţile judeţene au răspuns pozitiv demersului iniţiat de profesorii şi elevii Colegiului Economic D.P. Marţian din Alba Iulia, demonstrând şi de această dată interesul pentru viitorii antreprenori din judeţul Alba. Prin participarea la astfel de târguri elevii dobândesc şi îşi dezvoltă competenţe şi aptitudini antreprenoriale, precum şi competenţe lingvistice şi IT.

Metoda de predare „firmă de exerciţiu” presupune parcurgerea şi desfăşurarea tuturor activităţilor dintr-o firmă reală transpuse în cadrul unei firme virtuale. Sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Alba face posibilă remarcarea învăţământului românesc în competiţii internaţionale, precum şi punerea în valoare a tinerilor antreprenori, care vor obţine experienţă şi vor face şi mai cunoscut judeţul nostru.

Mult succes şi cât mai multe premii!

FOTO: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș ANAF pregătește controale la soții sau fraţii care au firme împreună în România Este ideea ministrului de Finanțe, Marcel Boloş, care a modificat Codul Fiscal la finalul anului trecut, iar această prevedere ar urma să intre în vigoare din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea