Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Județul Alba în mediul rural – mai puține infracțiuni, mai multă siguranță. Bilanț pe 2015 al poliţiştilor din comune și sate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În primele 6 luni ale anului 2015, poliţiştii din mediul rural al judeţului Alba au fost sesizaţi în legătură cu 1.616 infracţiuni, cu 13,5% mai puţine decât în semestrul I 2014. În cadrul acţiunilor ce au vizat creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor din mediul rural, au fost constatate şi sancţionate peste 8.286 de abateri contravenţionale.

IPJ Alba bilant

Potrivit unui comunicat remis presei de către IPJ Alba, „astăzi, 23 iulie, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a avut loc evaluarea rezultatelor obţinute de efectivele de poliţie din mediul rural, în primele 6 luni ale anului 2015.

Şedinţa s-a desfășurat în prezenţa domnului chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, şeful Inspectoratului de Poliţie judeţean Alba şi a domnului comisar şef de poliţie Crişan Laurenţiu, adjunct al şefului inspectoratului pe linie de ordine publică.

În materialul de evaluare s-a evidenţiat faptul că în primul semestru al anului 2015, activitatea poliţiei din mediul rural s-a axat pe menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, prevenirea accidentelor rutiere precum şi pe activităţi de urmărire penală.

Din analiza indicatorilor statistici înregistraţi în primul semestru al anului 2015, rezultă că în mediul rural din judeţul Alba au fost sesizate 1.616 infracţiuni, cu 13,58% mai puţine decât în semestrul. I 2014.

Dintre acestea, 39,58% sunt infracţiuni contra patrimoniului, 26,54% sunt infracţiuni contra persoanei, iar 9,14% sunt infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

În domeniul silvic au fost constatate 157 de infracţiuni, iar pe linie de evaziune fiscală au fost constatate 33 de infracţiuni.

În categoria infracțiunilor contra patrimoniului, ponderea cea mai mare o au infracţiunile de furt, reprezentând 23% din totalul infracţionalităţii constatate în mediul rural, numărul acestora înregistrând o scădere cu 25,28%, faţă de semestrul I 2014.

În această perioadă, în mediul rural, au fost înregistrate doar 6 infracţiuni stradale, fapt care evidenţiază un grad ridicat de siguranţă civică.

În cadrul acţiunilor organizate ori a activităţilor curente desfăşurate, poliţiştii de ordine publică au constatat încălcări ale normelor legale pentru care au aplicat 8.286 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea 2.068 de sancţiuni au fost aplicate la Legea nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 5.669 de sancţiuni au fost aplicate la OUG 195/2002 iar 108 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

În domeniul silvic au fost constatate 157 de infracţiuni, aplicate 186 de sancţiuni contravenţionale şi confiscată cantitatea de 4.122 metri cubi material lemnos.

În scopul prevenirii unor infracţiuni în dauna mânuitorilor de valori monetare, poliţiştii din structurile de ordine publică din judeţul Alba au organizat 7 acţiuni în cadrul cărora au fost verificate peste 300 de societăţi comerciale.

În intervenţia sa, domnul chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea a apreciat eforturile depuse de poliţiştii din structurile de ordine publică, pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor şi le-a solicitat să manifeste interes pentru cunoaşterea problemelor comunităţii şi implicare în rezolvarea acestora. Totodată le-a cerut operativitate în intervenţiile la sesizările cetăţenilor prin 112 subliniind importanţa unei intervenţii prompte şi corecte, pentru prevenirea unor evenimente ce pot avea consecinţe în planul ordinii şi siguranței publice în comunităţile rurale.

Şi pentru mediul rural au rămas prioritare combaterea delictelor silvice, a infracţiunilor contra patrimoniului dar şi a infracțiunilor de natură economico – financiară. Totodată vor fi continuate acţiunile pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi cele de combatere a indisciplinei rutiere.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea