Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia și-au exprimat acordul faţă de principiile generale înscrise în Memorandumul Privind Justiţia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În Adunarea Generală a Judecătorilor de la Curtea de Apel Alba Iulia întrunită, joi, 15.09.2016, a fost adoptată o poziţie de către magistraţii instanţei în sensul exprimării acordului faţă de principiile generale înscrise în Memorandumul Privind Justiţia, dat publicităţii de către asociaţiile profesionale ale magistraţilor – informează reprezentantul instanței într-un comunicat de presă.

Curtea de Apel Alba Iulia01Judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia, prin Hotărârea Adunării Generale nr.1/15.09.2016, au apreciat însă, că se impune formularea unor solicitări concrete considerate ca fiind prioritare la acest moment, după cum urmează:

1.       Respectarea statutului judecătorilor şi a independenţei acestora, în vederea realizării unui act de justiţie eficient şi caracterizat de celeritate, ceea ce presupune inclusiv o remunerare adecvată, înlăturarea inechităţilor şi a discriminărilor şi o finanţare adecvată a instanţelor.

2.       Adresarea unei solicitări exprese Ministrului Justiţiei în vederea comunicării unui răspuns faţă de problemele semnalate în mod constant de întreg sistemul judiciar şi de rezolvare acestora prin adoptarea unor măsuri concrete.

3.       Consolidarea independenţei justiţiei prin iniţierea şi finalizarea de modificări legislative în materia organizării judiciare( cu referire în mod special la statutul magistratului)

4.       Preluarea atribuţiilor de gestionare a bugetului instanţelor de către o altă autoritate din domeniul justiţiei.

5.       Stabilirea unei strategii pe termen lung pentru finanţarea şi realizarea efectivă a proiectelor de infrastructură a sistemului judiciar, inclusiv lucrări de reabilitare şi extindere la sediile instanţelor unde se manifestă o nevoie stringentă din perspectiva activităţii judiciare

6.       Susţinerea demersului pe care l-au făcut asociaţiile profesionale ale magistraţilor,  de  sesizare a Avocatului Poporului cu privire la neconstituţionalitatea O.U.G. nr.43/2013.

”Având în vedere şi întrebările formulate de justiţiabili şi reprezentanţii mass-media  precizăm că la nivelul Curţii de Apel Alba Iulia, inclusiv instanţele din circumscripţia teritorială, activitatea de judecată s-a desfăşurat şi se desfăşoară în condiţii normale, conform planificării prestabilite a şedinţelor de judecată, care nu a fost afectată în nici un fel”, se mai precizează în comunicatul de presă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tradiţii şi obiceiuri de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii. Cum a ajuns această zi liberă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiuri și tradiții de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii • Semnificația zilei de 1 Mai și scurte repere istorice. În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea