Rămâi conectat

Politică Administrație

JOI: Şedinţă ordinară la Consiliul Local Sebeş.Prelungirea contractelor pentru chiriaşii ANL, înfiinţarea unor posturi de medici şi asistenţi medicali.ORDINEA DE ZI

Publicat

în

Consilierii locali ai municipiului Sebeş se vor întruni, joi, 27 noiembrie 2014, începând cu ora 14.00, în şedinţă ordinară  pentru a dezbate şi a aproba, sau nu,  21 de proiecte de hotărâre ale administraţiei.

Între acestea se regăsesc radierea din inventarul municipiului Sebeş a unor suprafeţe de teren expropriate pentru realizarea lucrărilor de utilitate publică „Reabilitarea liniei c.f. Braşov – Simeria componentă a coridorului IV paneuropean”,  aprobarea  prelungirii contractelor de închiriere pentru chiriaşii  din blocul ANL 53CD- cartier Lucian Blaga, înfiinţarea a 10 posturi de asistent medical şi a 2 posturi de medici în cadrul compartimentului Asistenţă medicală şcolară şi comunitară şi modificarea Statului de Funcţii al Serviciului  Public de Asistenţă Socială Sebeş şi  aprobarea unui număr de 75 de pomi de Crăciun din fondul forestier aflat în proprietatea publică a Municipiului Sebeş şi în administrarea  Ocolului Silvic Sebeş RA.

Vă prezentăm ordinea de zi:

Elit - Gustul Desăvârșit

 1. Proiect de hotărâre privind  radierea  din inventarul Municipiului Sebeş , a unor suprafeţe de teren expropriate pentru realizarea lucrărilor de utilitate publică „Reabilitarea liniei c.f. Braşov – Simeria componentă a coridorului IV paneuropean ..”
 2. Proiect de hotărâre privind deplasarea  unei delegaţii , care să reprezinte Municipiul Sebeş în Budingen , Germania , în perioada 04 – 08 decembrie 2014. 
 3. Proiect de hotărâre cu privire la reactualizarea Listei obiectivelor de investiţii pe anul 2014 cu finanţare de la bugetul local – Anexa 3 la buget, aprobată prin H.C.L. nr. 227/2014.
 4. Proiect de hotărâre privind instituirea taxei speciale pentru utilizatorii beneficiari de serviciile de salubritate care nu au încheiat contract cu operatorul de salubritate pe raza Municipiului Sebeş  şi a localităţilor aparţinătoare. 
 5. Proiect de hotărâre  cu privire la modificarea Devizului general actualizat al obiectivului de investiţii Extindere încălzire centrală clădire şcoala cu clasele  I-VIII „Silviu Cărpinişianu” Sebeş.
 6. Proiect de hotărâre privind cesiunea contractului de închiriere nr. 8013/04.04.2002, locatar Cotîrlea Nicolae în beneficiul  d-lui Budrală Ovidiu Nicolae.
 7. Proiect de hotărâre privind modificarea caracteristicilor imobilului „Alei şi spaţii verzi – M. Kogălniceanu „ înregistrat în domeniul public al Municipiului Sebeş administrat de către SPAP.
 8. Proiect de hotărâre  privind  aprobarea  prelungirii contractelor de închiriere pentru chiriaşii  din blocul ANL 53CD- cartier  Lucian Blaga.
 9. Proiect de hotărâre privind înfiinţarea a 10 posturi de asistent medical şi a 2 posturi de medici în cadrul compartimentului Asistenţă medicală şcolară şi comunitară şi modificarea Statului de Funcţii al Serviciului  Public de Asistenţă Socială Sebeş.
 10. Proiect de hotărâre privind aprobarea listei anuale  de ierarhizare întocmită pe baza punctajelor obţinute de solicitanţii atribuirii dreptului de folosinţă  gratuită asupra unor locuri  de casă , acordat în baza Legii 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe.
 11. Proiect de hotărâre privind aprobarea  închirierii prin licitaţie publică deschisă a unui  teren în suprafaţă de 8,00 mp ( 4 m x 2 m) aparţinând domeniului public,  situat administrativ  în  Sebeş, str.  Mihai Viteazu , nr. 28, pentru amplasarea unui container (modul prefabricat ) pentru instalarea echipamentelor  aferente reţelei de comunicaţii electronice.
 12. Proiect de hotărâre privind modificarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Serviciului Public de Asistenţă Socială Sebeş.
 13. Proiect de hotărâre privind propunerea de atribuire teren aferent construcţiilor proprietate personală.
 14. Proiect de hotărâre privind modificarea HCL nr. 199/2014, în sensul înlocuirii sintagmei ,,Teren str. Industriilor Sebeş” cu sintagma ,, Teren str. Investitorilor Sebeş”.
 15. Proiect de hotărâre privind introducerea în inventarul domeniului privat al municipiului Sebeş a mijlocului fix ,, AUTOUTILITARĂ RENAULT MASTER CABINA DUBLĂ” achiziţionat din Fondul IID.
 16. Proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul  public în domeniul privat al Municipiului Sebeş, a unor imobile terenuri situate administrativ în zona sediului  Sucursalei Sebeş a SC Hidroconstrucţia SA şi preluarea acestora din administrarea SPAP.
 17. Proiect de hotărâre privind însuşirea rapoartelor de evaluare: Teren intravilan Valea Sebeşului  înscris în CF 79548 Sebeş  şi Teren intravilan Valea Frumoasei înscris în CF 80331 Sebeş şi CF 80215 Sebeş, ce au făcut obiectul Contractului de servicii nr. 66/38164/23.10.2014
 18. Proiect de hotărâre privind aprobarea unui număr de 75 de pomi de Crăciun din fondul forestier aflat în proprietatea publică a Municipiului Sebeş şi în administrarea  Ocolului Silvic Sebeş RA.
 19. Proiect de hotărâre privind modificarea hotărârii nr.203/2011, de  participare a Municipiului Sebeş, prin Consiliul Local al Municipiului Sebeş, la constituirea asociaţiei ,,HANDBAL CLUB ALBA-SEBEŞ”, în calitate de membru fondator

       Proiecte  iniţiator Primar

 1. Proiect de hotărâre privind constituirea unei comisii speciale de analiză a executării lucrărilor pentru obiectivele de investiţii realizate în perioada 2010-2014.

 Proiect  iniţiator Consilier Local Roncea Radu

 1. Proiect de hotărâre privind completarea HCL nr. 4/2014 privind aprobarea calendarului de activităţi cultural-educative ce se vor desfăşura în cursul anului 2014.

   Proiect iniţiator Consilier Local Şerbănescu Radu Călin


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Ciprian Bogdan: Legea care permitea uciderea pruncilor prin avort a fost abolită in SUA

Publicat

în

Comunicat de presă| Ciprian Bogdan: Legea care permitea uciderea pruncilor prin avort a fost abolită in SUA

Curtea Supremă a Statelor Unite a luat o măsura istorica de a anula hotărârea din 1973 cazul Roe vs. Wade, care a recunoscut dreptul constituţional al femeii la avort.

Legea care permitea uciderea pruncilor prin avort a fost abolită in SUA!

Curtea Suprema din SUA și-a corectat Decizia prin care a susținut timp de jumătate de secol avortul.
Mișcarea de apărare a vieții (pro-life) din SUA a obținut pana la urma o victorie istorică. După mai bine de 50 ani, iată ca decizia se muta de la Washington la popor.Prin urmare, fiecare stat, va decide in privința avortului. Probabil ca vor fi state unde avortul va fi interzis, iar in alte state avortul va fi permis!

Elit - Gustul Desăvârșit

Lupta nu se va incheia aici, sunt deja multe conflicte si nemultumiri, pareri pro si contra, dar Decizia Curții Supreme trebuie respectata!

Fostul vicepreședinte republican al Statelor Unite, Mike Pence, a salutat vineri decizia Curții Supreme de revocare a dreptului constituțional la avort. El a scris pe retelele de socializare urmatorul mesaj: „Prin lăsarea acestei probleme la latitudinea statelor și a oamenilor, Curtea Supremă a corectat o eroare istorică”
Apropo, stiati ca România se afla pe locul II in lume, și locul I in Europa, in ceea ce privește rata avorturilor, conform Institutului Allan Guttmacher? Doar Rusia ne intrece la numarul de avorturi… In fiecare zi se avorteaza 400 bebeluși, si aprox 100.000 / an.

Din 1958 pana in prezent in România au fost uciși prin avort peste 22 Milioane bebeluși.

O cifra uriasa, care pune in pericol viitorul tarii noastre.

Efectele au inceput sa se văda prin scăderea drastică a populației, iar peste câțiva ani, exista riscul ca sistemul de pensii sa se prăbușească. De asemenea ducem lipsa de forta de munca. Nu mai avem cine sa ne înlocuiască…

Cred ca a venit vremea sa discutam și in România despre aceasta problema și sa căutam soluții! Instituriile centrale, judetene si locale se pot apleca mai mult spre a sprijini FAMILIA.

In tara noastra avem un Minister al Familiei insa mare lucru nu s-a intamplat de la infiintarea acestui nou minister.

Iata cum procedeaza alte state, unde exista un Minister al Familiei:

-In Germania familiile se pot baza pe o gamă largă de beneficii de la stat. Acestea includ o alocație de stat consistenta pentru copii, precum și alte prestații legate de familie, cum ar fi alocația parentală, suplimentul pentru copii și alocația scutită de impozit pentru părinții singuri – care sunt legate de circumstanțe sau nevoi specifice. Deasemenea se acorda sprijin substantial pentru achizitionarea unei locuinte pentru tinerii casatoriti.
-În Finlanda se ocupă de bunăstarea socială, protecția copilului, asistența socială și servicii pentru persoanele cu dizabilități, inclusiv servicii de interpret, servicii pentru persoanele în vârstă, servicii de sănătate, asistență medicală școlară și servicii pentru elevi, cu politici împotriva violenței domestice
-În Norvegia, cea mai mare parte a bugetului merge pe beneficiile (în bani) pentru familiile cu copii
Emigratia masiva, saracia extrema, si avorturile au adus Romania pe locul III in lume in ceea ce priveste declinul demografic (dupa Syria si Ucraina, tari implicate in razboi) Guvernul Romaniei trebuie sa investeasca urgent in masuri de sprijin pentru FAMILIE, daca ne dorim sa avem viitor!
Ciprian Bogdan


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Sorin Bumb, senator PNL Alba: Legea prin care clienții casnici nu vor mai plăti pentru racordările la rețelele de curent electric și gaze naturale a trecut și de Camera Deputaților

Publicat

în

Comunicat de presă| Sorin Bumb, senator PNL Alba: Legea prin care clienții casnici nu vor mai plăti pentru racordările la rețelele de curent electric și gaze naturale a trecut și de Camera Deputaților

Scutirea cetățenilor de la plata lucrărilor de extindere și racordare le rețelele de energie este o inițiativă pe care o promovez de mai mulți ani, iar astăzi am reușit să o văd materializată într-un text de lege adoptat și de către Camera Deputaților. Amendamentele aduse de mine Ordonanței de urgență nr. 143/2021 pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale, au fost adoptate astăzi de Camera Deputaților, după ce trecuseră anterior de Senat, actul normativ mergând acum la promulgare și apoi la publicare în Monitorul Oficial.

După publicarea acestor prevederi în Monitorul Oficial, operatorii de distribuție sunt cei care au obligația să asigure finanțarea și realizarea lucrărilor de modernizare/extindere a rețelei electrice de distribuție în vederea racordării tuturor solicitanților aflați în intravilanul localităților din perimetrul concesionat. Totodată, consumatorii casnici care aleg să plătească racordarea din buzunarul propriu, pentru a avea acces mai repede la rețea, își vor primi banii înapoi pentru aceste lucrări, de la distribuitor, în termen de maxim 5 ani, inclusiv valoarea lucrărilor de proiectare. În cazul clienților non-casnici, cu excepția micilor întreprinzători (II, PFA, IF) și a instituțiilor publice, costurile nu se rambursează, dar activele rezultate în urma lucrărilor rămân în proprietatea clientului, operatorul de distribuție ocupându-se doar de exploatarea lor, fără a mai deveni proprietar, cum se întâmpla până acum.

Prevederile se aplică similar și în ceea ce privește rețelele de gaze naturale. Totodată, pentru gaze naturale, operatorii rețelelor sunt obligați să accepte, la cererea primăriilor, extinderea rețelei pentru una sau mai multe localități aparținătoare unității administrativ-teritoriale pe teritoriul căreia ei deja operează rețele de gaze naturale, firma operatoare fiind cea care asigură și finanțarea lucrărilor de extindere și a branșamentelor în intravilanul localităților. Aceste lucrări se pot realiza și finanța și de către primării sau asociații de primării (ADI), cu recuperarea contravalorii de la distribuitori, în termen de 5 ani. De asemenea, am eliminat și obligativitatea plății contuarelor inteligente, astfel că românii nu vor mai trebui să plătească pentru montarea acestor contuare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mă bucur că am reușit să trecem această lege în sesiunea actuală a Parlamentului, înainte de vacanța parlamentară și le mulțumesc colegilor deputați pentru celeritate și pentru votul acordat atât în plen cât și în comisiile de specialitate. Este o lege bună pentru oameni și mă bucur că argumentele mele au fost ascultate și că a primat interesul românilor și dreptul fiecărui cetățean la un serviciu firesc în secolul 21: accesul nemijlocit la curent electric și gaze naturale.

Sorin Ioan BUMB, Senator PNL de Alba​


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputatilor: „Fermierii și beneficiarii de subventii nu vor avea de suferit ca urmare a reorganizării APIA”

Publicat

în

Deputatul Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputatilor: „Fermierii și beneficiarii de subventii nu vor avea de suferit ca urmare a reorganizării APIA”

Urmare a discuțiilor purtate cu directorul general al APIA, dl Adrian Pintea, la solicitarea primarilor liberali din zona Munților Apuseni, fermierii și beneficiarii de subventii, nu vor avea de suferit ca urmare a reorganizării instituției.

Practic, centrele locale Zlatna și Baia de Aries vor deveni puncte de lucru, in care singurul lucru care dispare este funcția de conducere.

Din punct de vedere al documentației, procedura rămână aceeași, iar oamenii nu vor fi puși pe drumuri la Cîmpeni sau Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Apreciez deschiderea la dialog și pentru gasirea celor mai bune soluții, din partea directorului general al APIA, dl Adrian Pintea. Mulțumesc totodata și primarilor liberali care au tras un semnal de alarma.

Deputat Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputatilor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare