Rămâi conectat

Sport

Joi, ora 18.00, în Sala “Transilvania” din Sibiu, Volei Alba Blaj – Developres SkyRes Rzeszow | Victorie, pentru o calificare istorică în playoffs 6 din Liga Campionilor!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj, campioana României, este în pragul unei performanțe istorice, calificarea în playoffs 6 din Liga Campionilor, întrecerea supremă a voleiului european. Mâine, de la ora 18.00, în Sala “Transilvania” din Sibiu, în penultima rundă a Grupei A, echipa din “Mica Romă” are nevoie de o victorie, indiferent de scor, împotriva formației poloneze Developres SkyRes Rzeszow, pentru a accede într-un top select: primele șase echipe de pe “Bătrânul Continent”!

Astfel, dezamăgirea din competiția internă, cu acel eșec de la Bacău ce a redus drastic șansele la titlu, poate fi compensată printr-o campanie europeană de senzație, formația condusă de Darko Zakoc fiind liderul invincibil al grupei, cu 11 puncte. Împotriva “lanternei roșii” (4 puncte, nicio șansă de calificare), gruparea blăjeană este constrânsă să câștige, în primul rând pentru a scrie istorie, dar și pentru a se revanșa în fața suporterilor ce vor lua cu asalt Sala “Transilvania” și vor crea spectacol. La întâiul meci din 2018, Blajul s-a impus de o manieră entuziasmantă în Polonia, 3-0, de atunci formația italianului Lorenzo Micelli suferind trei înfrângeri în Champions League.

*Cleger: “Calificarea este cea mai importantă motivație”

Cubaneza Ana Yilian Abel Cleger, cea mai bună jucătoare a partidei directe din 11 ianuarie, când a reușit 29 de puncte, este conștientă de miza partidei de mâine seară. “Cred cu tărie că putem obține o nouă victorie în fața fanilor noștri. Nu ne va fi ușor, pentru că Rzeszow este o echipă puternică, dar vom da totul pe teren, ca de fiecare dată. Suntem aproape de o calificare istorică în playoff 6 și nu cred că există o motivație mai mare pentru a câștiga”, a spus principala “gură de foc” a Blajului. “Toți ne gândim  numai la victorie, însă partida nu va fi ușoară, deși în tur am câștigat clar. Întâlnim o echipă fără presiune și se știe că astfel de meciuri sunt dificile. Mizăm și pe aportul fanilor, care au fost minunați și sperăm să realizăm această calificare istorică, pentru Blaj, Alba și Romania”, a declarat Vladimir Bacșiș, directorul general al Volei Alba Blaj.

La 5 ani de la înfiinţare, Developres SkyRes Rzeszow a debutat în această ediție în cupele europene după cea mai mare performanţă din istorie: locul trei în Liga Siatkowki. Oponenta Blajului a depășit cu brio tururile preliminare din Liga Campionilor, a pășit cu dreptul în grupă (3-1 cu Mulhouse), dar apoi s-au stins. Polonezele, la fel ca și Volei Alba Blaj, nu traversează o perioadă fericită, pierzând trei din ultimele 4 partide disputate: 0-3 cu Budowlani Lodz (în Liga Siatkowki), 1-3 cu LSK Lodz (Cupa Poloniei) și 1-3 cu Volero Zurich (Champions League). În efectivul echipei clasate pe poziţia a treia în ierarhia competiţiei interne din Polonia (14 victorii şi trei eşecuri), se regăsesc 4 straniere, principalul pericol fiind belgianca Helene Rousseaux. Se mai adaugă „căpitanul” Jelena Blagojevic şi Adela Helic (Serbia) şi Yuliya Andrushka (Rusia).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia – FC Ittihad Kalba 1-2 (0-2), în meci amical în Slovenia | Golul „alb-negrilor” marcat de Fetița

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-o partidă amicală disputată în Slovenia, divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia a pierdut cu FC Ittihad Kalba (din primul eșalon al Emiratelor Arabe Unite), scor 1-2 (0-2). Fetița, intrat la pauză a marcat golul „alb-negrilor” (49), asta după ce în prima repriză s-au consemnat reușitele lui Yasser Hassan (7) și Salem Rashid (41). Gruparea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea