Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Joi: Lansare de carte la Museikon. Istoricul Volker Wollmann prezintă volumul „Un mileniu și jumătate de minerit aurifer la Roșia Montană”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Joi, 2 noiembrie 2017, ora 12.00 la Museikon va fi lansat volumul Un mileniu și jumătate de minerit aurifer la Roșia Montană, avînd ca autor pe Volker Wollmann.
Istoricul și cercetătorul Volker Wollmann stabilit de mulți ani în Germania, este originar din Sebeș și revine în fiecare an în România pentru a face cercetări și pentru a studia.
„Cartea ascunde un adevăr istoric. Eu tratez istoria mineritului din Roșia Montană, din secolul IV  de la retragerea aureliană, până la Primul Război Mondial. Această perioadă a fost neglijată în istoriografie, cu mici excepții. Perioada cea mai lungă, secolele XVII-XVII-XIX, nu au fost tratate în stil monografic. Eu consider că este o radiografie a mineritului aurifer practicat la Roșia Montană și împrejurimi,” spune autorul.
Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Mobilizare exemplară la Șpring: Localnicii s-au adunat de 1 mai și au curățat și vopsit gardurile bisericilor din sat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mobilizare exemplară la Șpring: Localnicii s-au adunat de 1 mai și au curățat și vopsit gardurile bisericilor din sat Mai mulți localnici din satul Șpring s-au mobilizat la apelul primarului Iulia Stănilă și au dat o mână de ajutor la curățarea și vopsirea gardurilor celor două biserici din sat. Iulia Stănilă, primarul comunei Șpring, împreună […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea