Rămâi conectat

Curier Județean

Jandarmii montani din Alba vor fi la datorie în mini-vacanța de Anul Nou

Ziarul Unirea

Publicat

în

Jandarmii din Alba sunt pregătiţi să participe la asigurarea unui climat de normalitate şi siguranţă pe timpul Revelionului. În perioada 30 decembrie 2016 la 2 ianuarie 2017, la posturile montane ale Jandarmeriei Alba activitatea se va desfăşura fără întrerupere, astfel încât, împreună cu salvamontiştii, jandarmii montani să poată interveni în cel mai scurt timp în ajutorul populaţiei.

jandarmi montani1Pe timpul tuturor manifestărilor dedicate Anului Nou, echipajele de jandarmerie vor fi prezente în mijlocul cetăţenilor, cu misiunea primordială de a asigura un climat de normalitate civică şi de a veni în sprijinul celor aflaţi în nevoie. Prevenirea şi combaterea faptelor antisociale este un deziderat deosebit de important al efectivelor de jandarmi, iar acestea sunt pregătite şi gata să intervină în cel mai scurt timp pentru aplanarea unor situaţii tensionate sau pentru restabilirea ordinii publice, în cazul în care aceasta va fi grav tulburată.

Jandarmii montani sunt pregătiţi să contribuie la prezervarea climatului de normalitate civică în perioada Revelionului şi să intervină pentru ajutarea celor aflaţi în dificultate în zona montană a judeţului. Ei vor fi în măsură să dea informaţii referitoare la zonele considerate dificile şi care trebuie evitate, la modul corect de echipare şi la conduita în caz de pericol. Totodată, vor putea oferi date cu privire la zonele acoperite de reţeaua de telefonie mobilă, fapt care s-ar putea dovedi deosebit de important îndeosebi în zona Muntelui Şurianu, unde se ştie că aceasta funcţionează discontinuu.

Pentru prevenirea evenimentelor negative şi accidentelor survenite în zona montană a judeţului, Jandarmeria Alba şi Serviciul Public Judeţean Salvamont Alba recomandă turiştilor să acceadă cu autovehiculele spre staţiunile montane şi pârtiile de schi doar folosind rutele principale, cunoscute şi doar dacă acestea sunt practicabile. În mod particular, având în vedere experienţa anilor trecuţi, atrag atenţia că accesul spre Domeniul Schiabil Şurianu este posibil doar dinspre municipiul Sebeş, celelalte comunicaţii fiind impracticabile. Astfel, până la Barajul Oaşa, se poate urca pe drumul naţional 67 C (Transalpina), după care va trebui urmat drumul judeţean 704 până la Luncile Prigoanei, iar de acolo drumul judeţean 709 K, până la baza domeniului schiabil. Foarte important de reţinut este faptul că drumul naţional 67 C (Transalpina) este închis circulaţiei, de la Barajul Oaşa spre Obârşia Lotrului.

Turiştii sau localnicii amatori de sporturi hibernale sunt sfătuiţi să nu folosească pe pârtiile ori traseele de schi pentru agrement automobile, tractoare sau orice alt tip de vehicul ( ATV), să nu coboare pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement utilizând sănii, dispozitive improvizate sau alte materiale şi să nu acceadă pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement utilizând alt echipament decât cel adecvat pentru practicarea schiului sau snowboardingului deoarece pot fi sancţionaţi cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru prima situaţie şi cu amendă de la 25 la 200 lei pentru celelalte două.

”Tuturor participanţilor la manifestările de orice natură organizate în această perioadă le reamintim să nu depăşească limitele decenţei comportamentale, să evite consumul excesiv de alcool, să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să semnaleze prompt forţelor de ordine orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială. De asemenea, celor aflaţi la munte în această perioadă, le solicităm să rămână în preajma pârtiilor amenajate şi să evite călătoriile solitare, să fie echipaţi corespunzător şi să-şi doteze mijloacele de transport pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi, foarte important, să respecte indicatoarele şi semnalizările care atrag atenţia asupra unui drum / traseu turistic închis circulaţiei în acest anotimp. Reamintim cetăţenilor că pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul echipajelor de jandarmerie, atât prin contact direct cât şi prin apelarea numărului unic de urgenţe – 112”, transmite reprezentantul IJJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea