Rămâi conectat

Politică Administrație

Iulian Matache, noul ministru al Transporturilor. Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

iulian matachePreședintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de numire a lui Iulian Matache în funcția de ministru al Transporturilor.

Matache este a doua opţiune a lui Victor Ponta pentru şefia acestui minister, după ce președintele Iohannis a respins o primă nominalizare – Mihai Fifor, invocând lipsa de „expertiză și experiență manageriala” ale acestuia.

Potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale, preşedintele poate respinge o singură dată, motivat, propunerea de numire a unui ministru.

La scurt timp după anunţul lui Iohannis, Victor Ponta a anunţat, pe Twitter, că îl propune pe Iulian Matache pentru funcţia de ministru al Transporturilor. Iulian Matache era secretar de stat în Ministerul Transporturilor. De asemenea, el era cel căruia ministrul demisionar Ioan Rus i-a delegat atribuţiile sale până în momentul în care va fi numit un nou ministru.

Iulian Matache, a cărui soţie este preşedintele Tribunalului Vrancea, este prezentat în presă locală drept un apropiat al preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprisan, la momentul numirii ca secretar de stat, în mai 2012, el mulţumindu-i public lui Oprisan şi spunând că nu ar fi ajuns în această funcţie fără sprijinul, susţinerea şi încrederea lui Oprisan.

Iulian Matache (43 de ani) a terminat în 1996 Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri. Ulterior s-a specializat în managementul administraţiei publice, frecventând mai multe cursuri de specialitate. În 2011 a obţinut şi o diplomă de licenţă la Facultatea de Drept în cadrul Universităţii George Bariţiu din Braşov, iar în 2011 a finalizat un program de master în Administraţie Publică şi Ştiinţe Europene la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti.

În perioadă mai 2012- martie 2104 a fost secretar de stat la Ministerul Dezvoltării. În perioada noiembrie 2009-mai 2012 a condus Direcţia Dezvoltare din cadrul Consiliul Judeţean Vrancea. În perioada ianuarie-noiembrie 2009 a fost secretar de stat la Ministerul Dezvoltării. În perioada iunie 2006-ianuarie 2009 a condus direcţia tehnică din cadrul Consiliul Judeţean Vrancea. Din 1999 până în 2006 a deţinut diverse funcţii în cadrul Consiliului Judeţean Vrancea, iar în perioada 1996-1999 a fost inginer în cadrul Administraţiei de Drumuri şi Poduri Vrancea.

sursa:hotnews

(C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea