Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

ITM Alba a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud, după ce la spital s-ar fi făcut angajări fără concurs

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Alba a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud după ce, în urma unor verificări la Spitalul Municipal Aiud, inspectorii au constatat că s-au făcut mai multe angajări fără concurs.

spital AiudInspectorul șef al ITM Alba, Dorel Fiț a declarat, fiind contactat de ziarulunirea.ro, că la Spitalul Municipal Aiud în ultimii doi – trei ani s-au făcut mai multe angajări fără concurs.

”Am avut o verificare la ei și am sesizat Parchetul pentru eventuale suspiciuni de infracțiuni privitoare la abuz în funcție. Este vorba de niște angajări fără concurs. Urmează ca Parchetul să facă cercetările mai departe. Noi am stabilit că oamenii aceștia au făcut angajările pe durată determinată cum au vrut mușchii lor. Noi am sesizat Primăria Aiud, le-am cerut să facă audit și să dispună măsurile necesare în situația asta. Le-am și precizat că am sesizat și Parchetul”, a spus, marți, Dorel Fiț.

Inspectorul șef al ITM Alba a declarat au fost contracte prelungite tot fără concurs.

Pe de altă parte, pe pagina de Facebook a primăriei municipiului Aiud a fost postat, marți, un mesaj în care primarul Oana Badea cere Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal Aiud, adoptarea propunerii de încetare a Contractului de Management al managerului unității spitalicești.

”Primarul Municipiului Aiud, doamna Oana Badea, a solicitat Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal Aiud, adoptarea propunerii de încetare a Contractului de Management al managerului unității spitalicești. La baza acestei decizii se află constatările Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, care, în urma unui control tematic, a descoperit nereguli grave în exercitarea actului managerial. Acest fapt a dus la sesizarea organelor de cercetare penală, respectiv Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

Oana Badea a refuzat să ofere alte detalii, fiind contactată telefonic, precizând că poziția sa a fost făcută public pe pagina de Facebook a primăriei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea