Rămâi conectat

Curier Județean

IPJ Alba: SC Pehart Tec a deversat substanțe în Râul Sebeș. Garda de Mediu: Poluarea nu se confirmă

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

poluare Raul Sebes (14)La data de 18 iulie 2013, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş s-au sesizat din oficiu şi au demarat cercetările privind o posibilă poluare a Râului Sebeş.

Potrivit IPJ Alba, “cu ocazia primelor cercetări efectuate, poliţiştii au constatat că, pe raza localităţii Petreşti, apa râului Sebeş avea culoarea albă datorită deversării în albia râului a unui lichid de culoare albă dintr-o conductă aparţinând unei fabrici de hârtie, situată pe raza localităţii Petreşti.

Poliţiştii au deschis o anchetă, in cauză, efectuându-se cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de “poluarea prin evacuare cu ştiinţă în apă, în atmosferă sau sol a unor deşeuri sau substanţe periculoase”,  iar la faţa locului  s-au deplasat şi specialişti din cadrul Gărzii de Mediu Alba, precum şi ai Apelor Române – Filiala Alba, care au prelevat probe din trei puncte diferite ale râului Sebeş, precum şi de la staţia de epurare a apei aparţinând fabricii de hârtie.

Cu ocazia cercetării la faţa locului nu au fost identificate efecte negative asupra faunei din râu.

În cursul zilei de ieri, 22 iulie 2013, Poliţia municipiului Sebeş a fost informată de către Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba, că  valorile indicatorilor analizaţi nu depăşesc limitele normale, astfel că “nu se confirmă poluarea pe râul Sebeş”.

În cauză cercetările sunt continuate, urmând ca dosarul să fie înaintat cu propuneri legale Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea