Rămâi conectat

Curier Județean

IPJ Alba: 13 persoane audiate pentru furt de motorină din utilajele de la autostradă

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au efectuat 6 percheziții și cercetează 13 persoane sub aspectul săvîrşirii infracţiunilor de furt calificat, complicitate la infracţiunea de furt calificat şi favorizarea infractorului.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba efectuează cercetări faţă de 13 persoane, dintre care 12 bărbați cu vârste cuprinse între 22 de ani și 43 de ani, din mai multe localități de pe raza județelor Alba și Gorj și o femeie de 54 de ani din Cugir, județul Alba, sub aspectul săvîrşirii infracţiunilor de: furt calificat, complicitate la infracţiunea de furt calificat şi favorizarea infractorului.

La data de 05.10.2012, polițiștii s-au sesizat cu privire la faptul că 13 persoane sustrăgeau motorină din rezervoarele autocamioanelor care efectuează lucrări la tronsonul de autostradă Sibiu-Orăştie, pe care ulterior o valorificau la diferiţi cumpărători de ocazie.

Având în vedere starea de fapt, cercetările au fost efectuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, complicitate la infracţiunea de furt calificat şi favorizarea infractorului, fapte prevăzute  și pedepsite de art. 208 alineatul 1, art. 209 alin.1 lit. a și e, art. 26 raportat la art. 208 alineatul 1, art. 209 alin.1 lit. a și e si art. 264 din C. Pen., faţă de următoarele 13 persoane: V. M. de 34 de ani din orașul Cugir – Alba, R. C. de 22 de ani, din municipiul Alba Iulia – Alba, N. D.R. de 27 de ani din localitatea Șibot – Alba, A. T.V. de 40 de ani din municipiul Aiud – Alba, T. K. de 38 de ani din localitatea Lopadea Nouă – Alba, F. I. de 25 de ani, din localitatea Văgiulești – Gorj, T. E.B. de 27 de ani din municipiul Motru – Gorj, F. B. de 54 de ani din Cugir – Alba, R. T. de 23 de ani din localitatea Săliște – Alba, V. L.P. de 26 de ani din localitatea Cut – Alba, R. T.E. de 32 de ani din localitatea Drăguțești – Gorj, T. B. de 43 de ani din localitatea Șibot – Alba și F. R.P. de 25 de ani, din orașul Cugir – Alba.

Prin activitatea infracţională desfăşurată învinuiţii au prejudiciat societăţile care au contractate lucrări la acest tronson de autostradă.

În vederea documentării întregii activităţi infracţionale, în cursul zilei de 7 noiembrie  au fost efectuate 6 percheziții din care 4 percheziții domiciliare și 2 percheziții la 2 societăți comerciale pe raza județului Alba, la locuinţele şi sediile societăţilor comerciale aparţinând celor 13 persoane.

La acţiune, au participat 38 de poliţişti din cadrul structurilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba: investigații criminale, investigarea fraudelor, acțiuni speciale și ordine publică. De asemenea, au fost folosite 11 autospeciale de intervenţie aparţinând Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecatoria Alba şi cu sprijinul Serviciului de Operațiuni Speciale Alba.

Pe baza mandatelor de aducere, cele 13 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat, căzut cu bicicleta, aflat în stop cardio-respirator, în localitatea Boz. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbat, căzut cu bicicleta, aflat în stop cardio-respirator, în localitatea Boz. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea echipajului medical la locul producerii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea