Rămâi conectat

Politică Administrație

Ion Dumitrel, primul voluntar înrolat în ceata de 12 războinici daci. Mânuiește sulița la fel de ușor ca stiloul

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi a fost lansat la Alba Iulia apelul pentru înscrierea voluntarilor în vederea înrolării în ceea ce se dorește a deveni cea mai autentică ceată de războinici daci din România.

Este vorba, așa cum v-am informat deja, despre proiectul „Ținutele istoriei III. Războinici daci” câștigat recent de Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia la Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Pentru a populariza această acțiune, Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, a dorit să fie primul voluntar înscris pentru preselecție, iar ca să fie mai convingător în acest sens, și-a pus casca dacică pe cap, a înșfăcat sulița și scutul și a arătat că este pregătit nu numai pentru atacurile politice dar și pentru atacuri fizice deliberate.

Potrivit însă istoricilor Tudor Roșu și George Bounegru, coordonatorii proiectului, pentru a deveni membru în trupa războinicilor daci trebuie ca părul să fie mai lung și să existe disponibiltatea voluntarilor de a-și lăsa barbă. Bineînțeles aceste criterii nu sunt singurele. Condiția fizică, îndemânarea în folosirea armelor, seriozitatea dar și intelectul sau cunoștințele despre istoria daco-romană sunt de asemenea condiții importante.

Călit în cei peste 8 ani de lupte politice de cînd se află în fruntea administrației județene, Dumitrel ar putea fi un bun sfătuitor pentru viitorii războinici daci, avînd totuși în vedere faptul că Legionarii Garzii romane, înființată anul trecut de Muzeul Unirii, au deja un avans pe toate fronturile.

Ar avea cu siguranță un mare succes la public o luptă dreaptă, colegială, între războinicul dac Dumitrel și legionarul Roman.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de milion, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de milion, lansată în SEAP Primăria orașului Cugir a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru semnarea unui contract de concesiune a Serviciului Public de gestionare a câinilor fără stăpân din localitate. Valoarea totală estimată a contractului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea