Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ion Dumitrel: Domnule deputat Călin Potor, aveţi onoare şi nu mai jigniţi inteligenţa alegătorilor!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Într-un material apărut recent în presă, deputatul Potor declara cu emfază că „Ne propunem ca în viitorii 4 ani să creăm în zona Alba Iulia, Berghin, Ciugud, Daia Română şi Ohaba cel puţin 3.000 noi locuri de muncă”.
Trecând peste faptul că „zona” amintită nu există ca entitate administrativă, ci pur şi simplu coincide cu aria colegiului în care domnul deputat candidează, vreau să fac referire strictă la aberaţia economică emisă de domnul doctor sau de cei care-i scriu comunicatele de presă referitoare la cele „3.000 de noi locuri de muncă”.
Sunt un om de administraţie, cu o experienţă vastă, iar economia judeţului îmi este foarte familiară. Sunt obişnuit cu cifrele şi cu datele economice, pentru că prin mâna mea trece anual bugetul judeţului Alba. De aceea nu pot să nu remarc o astfel de enormitate emisă cu atâta lejeritate de un om care se presupune că ne reprezintă judeţul în Parlamentul României şi doreşte să mai facă acest lucru încă 4 ani.
Pe scurt, stimate domnule doctor, cred că nu aveţi nici cea mai mică idee ce înseamnă 3.000 de noi locuri de muncă într-un judeţ cum este Alba. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe lume exemplele ca să înţeleagă şi cei mai săraci cu duhul. Să vă dau, aşadar, nişte cifre concrete, din care sper că veţi trage concluzia că ceea ce aţi promis întrece orice ima­ginaţie sau bun simţ.
În judeţul Alba funcţionează momentan câteva societăţi de anvergură naţională de care suntem mândri. Vorbesc despre Transavia, Albalact, Jidvei, Alpin57 Lux sau Bosch Blaj. Am dat doar câteva exemple şi sper să nu se supere unii pe care i-am omis.
Aveţi habar, domnule Potor, câţi angajaţi au aceste mari companii ale industriei româneşti? Haideţi să vă spun eu:
Transavia – 913 angajaţi în judeţul Alba
Albalact – 650 de angajaţi în toată România
Jidvei – 934 de angajaţi pe grupul de firme din întreaga ţară, nu doar din Alba
Bosch Blaj – 545 de angajaţi
Alpin 57 Lux – 515 angajaţi
Facem, domnule doctor, o adunare simplă, iar totalul este de 3.557 de locuri de muncă. Din care, aşa cum aţi văzut, nu toate sunt în judeţul Alba.
Şi acum vine întrebarea firească şi de bun simţ: cum vreţi dumneavoastră să faceţi în 4 ani 3.000 de noi locuri de muncă în Alba, domnule doctor Potor??? Poate aveţi o soluţie magică. Însă, dacă o aveţi acum, de ce nu aţi aplicat-o în cei 4 ani cât aţi fost parlamentar?
Sau, poate doriţi să-i clonaţi pe cei mai buni oameni de afaceri din judeţ. Nici aşa nu aţi reuşi, pentru că business-urile nu se clonează!
Nu faceţi decât să jigniţi inteligenţa oamenilor din acest judeţ cu astfel de propuneri aberante.
Îi jigniţi inclusiv pe aceşti oameni de afaceri, care aduc pâine pe masa celor câteva mii de angajaţi pe care îi au în Alba!
Lăsaţi promisiunile, domnule doctor, şi întoarceţi-vă la stetoscop. Am auzit că acolo vă pricepeţi.
Ion Dumitrel
Preşedintele Consiliului Judeţean Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror? Tribunalul Alba a remis procurorilor un dosar penal deschis pe numele unei femei din Sebeș, care a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. Femeia era samsar de mașini și este acuzată că a produs un prejudiciu la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea