Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ion Dumitrel cere o conducere competentă la fabricile din Cugir: Scrisoare deschisă către premier și ministrul Economiei

Publicat

în

Ion Dumitrel cere o conducere competentă la fabricile din Cugir: Scrisoare deschisă către premier și ministrul Economiei

În atenția Domnului Nicolae – Ionel CIUCĂ
Prim-Ministrul României

Spre știință Domnului Florin Marian SPĂTARU
Ministrul Economiei

Evenimentele declanșate recent în județul Alba, și anume grevele de la Uzina Mecanică din Cugir și Fabrica de Arme Cugir, ne obligă să vă aducem la cunoștință, din nou, ceea ce în mod frecvent am transmis tuturor guvernelor: industria de apărare din România, la fel ca alte sectoare economice vitale, are nevoie de un restart urgent.

Elit - Gustul Desăvârșit

Așa cum am mai spus, de fiecare dată când am fost chemați la discuții cu privire la mandatarea unor persoane pentru managementul companiilor de stat strategice, precum cele din domeniul apărării naționale, rocada politică, ca metodă de ocupare a funcțiilor de conducere, nu va rezolva problemele. Chiar dacă factorul politic nu poate fi exclus, avem datoria morală față de obiectivele pe care le urmărim ca țară, față de angajații din industria de apărare și comunitățile din care provin, să garantăm profesionalizarea conducerilor prin oameni cu competențe, experiență și CV-uri reale, nu prin sinecuri și recomandări care au dovedit de prea multe ori că împing la incapacitate, zero rezultate și costuri sociale uriașe.

Ceea ce se întâmplă în această perioadă la Cugir e un semn clar că lucrurile ar trebui înțelese peste verdictul de a declara ca ilegale aceste acțiuni de protest, venind aproape de cei care muncesc acolo și care nu inventează motive pentru a ieși în stradă. Condițiile de lucru, asigurările neplătite, salariile proaste, lipsa de perspective pentru tinerii de acolo, sunt toate dezamăgiri păstrate pentru că anumite mentalități politice nu pot fi schimbate. Orice demers de a le satisface revendicările, fără a exclude jocurile de culise și a garanta un management profesionist care să fie susținut politic pentru a atinge indicatori de performanță, fără obligația de a avea în buzunar un carnet de partid, reprezintă doar o amăgire și o amânare a inevitabilului: falimentul.

Da, este important să dotezi armata cu tehnologii de ultimă oră, cu tehnică și pregătire conforme cu exigențele prezentului și rolul pe care îl are România în calculul geo-politic. Dar, nu poți omite realitatea: nevoia de a investi în producția de apărare din propria ta țară, de a susține doar profesioniști în fruntea companiilor de stat, indiferent de domeniu, necesitatea unor parteneriate cu țări din Uniunea Europeană pentru a facilita linii de producție pentru armament modern în actualele amplasamente, acolo unde există deja forță de muncă pregătită și posibilitatea de a o dezvolta.

Fiți, vă rog, de acord să dați dovadă de mai mult decât receptivitatea și disponibilitatea ce vă caracterizează, trecând lucrurile în planul concret, solicitând ministrului de resort implicarea în rezolvarea situației, atât pentru prezent, cât și pentru viitorul acestor companii. Oferiți o susținere reală și imediată pentru perspectiva unor conduceri cu competențe, cu o materializare rapidă, mai ales în pragul instalării unor noi Consilii de Administrație. Dați posibilitatea ca aici și în aceste cazuri să avem un prim exemplu pentru România, de a pune eficiența economică în fața influenței politice.

Cu stimă,
Ion Dumitrel
Președinte PNL Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

ALERTĂ| Primul român CONFIRMAT cu variola maimuței: Unde se afla

Publicat

în

Primul român CONFIRMAT cu variola maimuței: Unde se afla

Un prim cetățean român a fost diagnosticat cu variola maimuței. Este vorba despre un bărbat care trăiește în Marea Britanie și a fost diagnosticat în Grecia, acolo unde plecase în vacanță.

Bărbatul infectat cu variola maimuței a prezentat febră mare acum câteva zile împreună cu o erupție cutanată pe partea superioară și inferioară a corpului. Imediat, suspiciunea a fost de variolă a maimuței și autoritățile sanitare din Kefalonia au intrat în alertă; în primul rând la hotel, apoi la spital. Prietena bărbatului este suspectă și ea, este internată în spital, dar deocamdată nu are simptome.

„Nu avem alte cazuri, dar din păcate, vă anunț în exclusivitate, avem primul caz de lepră în Grecia! Primul caz de lepră în Grecia a fost anunțat oficial, acum o oră, de Ministerul Sănătății de la noi”, a declarat medicul Nikos Koudounis, duminică seara, la Digi24.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Președinta Ungariei, poză în Alba pe Piatra Secuiului, cu borna vopsită în culorile naţionale maghiare

Publicat

în

Președinta Ungariei, poză în Alba pe Piatra Secuiului, cu borna vopsită în culorile naţionale maghiare

În cursul zilei de ieri, 21 mai, președinta Ungariei, Novák Katalin, s-a pozat cu o bornă vopsită în culorile Ungariei de pe muntele Piatra Secuiului, în județul Alba.

Katalin Novak s-a fotografiat cu una din cele două borne de pe munte, vopsită în culorile naţionale maghiare. Piatra Secuiului este o destinaţie turistică foarte cunoscută, bornele de pe culmea montană fiind de zeci de ani în centrul unei dispute între români şi maghiari.

Sunt vopsite periodic, fie în culorile naţionale ale României, fie în cele ale Ungariei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cu această ocazie, Katalin Novak a prezentat şi o diplomă scrisă în limba maghiară care atestă faptul că a escaladat vârful românesc de 1130 de metri şi transmis mesajul: ”Am ajuns pe vârf, la 1130 metri.

CITEȘTE ȘI: Senatorul PSD Călin Matieș a pus o imagine înrămată cu Avram Iancu, la baza statuii principelui transilvănean Gábor Bethlen, de Ziua Unităţii Reformate Maghiare

M-am simţit bine să fac drumeţii după sărbătoarea comună”. În prima parte a zilei, preşedinta Ungariei a participat, la Alba Iulia, la sărbătoarea dedicată marcării a 400 de ani de la înfiinţarea de către principele Bethlen Gabor, a Colegiului Reformat din oraş.

În Cetatea Alba Iulia a fost dezvelită şi o statuie a fostului principe al Transilvaniei. Într-un mesaj transmis de agenţia de presă Hirado, şefa statului maghiar îi dă şi o replică ministrului român de Externe, Bogdan Aurescu, care sancţionase o declaraţie anterioară a Katalinei Novak, potrivit căreia prioritatea ei este să reprezinte ”toţi maghiarii, indiferent dacă trăiesc înăuntrul sau în afara graniţelor”. „Potrivit dreptului internaţional, un stat nu poate să îşi aroge drepturi de orice fel în raport cu cetăţenii altui stat”, a reacţionat atunci MAE, printr-un comunicat. Katalin Novak a mai declarat că ”nu vom tăia niciodată cordonul ombilical dintre patria-mamă şi maghiarii care au ajuns să trăiască în afara graniţelor Ungariei, şi nici nu vom permite, niciodată, ca acesta să fie tăiat”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE FOTO| Bărbat din Alba, dat DISPĂRUT de familie, a fost găsit inconștient într-o grădină, de către un câine de salvare

Publicat

în

Polițiștii din Sebeș caută un bărbat care a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea lui, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

La data de 21 mai 2022, Poliția Municipiului Sebeș a fost sesizată de către un bărbat  din municipiu, cu privire la faptul că, în după amiaza zilei de 20 mai 2022, tatăl său, STRICAT  IOAN, de 84 de ani, a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit.

Bărbatul are următoarele semnalmente:

Elit - Gustul Desăvârșit
  • 170 cm înălțime;
  • aproximativ 70 de kilograme;
  • păr alb, tuns scurt;
  • ochi albaștri;

La data plecării purta cu o bluză cu dungi orizontale, în colorile alb, negru și maro, pantaloni de trening de culoare neagră și pantofi de culoare neagră.

Polițiștii desfășoară cercetări în vederea identificării bărbatului, iar acesta a fost dată în urmărire.

Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea lui, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

UPDATE: În urma cercetărilor efectuate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliție Municipiului Sebeș, împreună cu jandarmii, bărbatul dispărut a fost identificat, într-o grădină situată pe raza municipiului Sebeș, cu ajutorul unui câine de căutare/salvare persoane din dotarea Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba.
Acesta era conștient dar necooperant și a fost transportat, de o ambulanță, la spital, pentru îngrijiri medicale.

La examinarea sumară, pe corpul bărbatului nu au fost identificate urme de violență.
Cercetările sunt continuate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare