Rămâi conectat

Politică Administrație

Ion Dumitrel: ”Alba Iulia trebuie să redevină capitală de regiune!”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alba Iulia are numeroase și adânci semnificații în istoria poporului român, fiind, în cea mai mare parte a istoriei sale bimilenare o capitală cu rol regional sau chiar mai mult de atât.

Nu voi da niciodată înapoi și voi continua mereu să susțin ceea ce cred cu tărie: că Alba Iulia trebuie să-și regăsească importanța administrativă pe nedrept pierdută și să redevină capitală de regiune. Dacă importanța istorică și culturală a Cetății Marii Uniri nu o mai poate nimeni fura, este timpul acum ca Alba Iulia să-și redobândească statutul de capitală de regiune pierdut în mod tragic din cauza unor politici contrare românismului și românilor.

Am constatat după ultima mea declarație de zilele acestea că foarte mulți cetățeni, fie că sunt oameni de cultură, funcționari sau simpli cetățeni, fie că sunt tineri sau mai în vârstă sunt cu inima alături de Alba Iulia și nu se sfiiesc să să-și declare deschis susținerea pentru a redobândi statutul de reședință administrativă a regiunii. De aceea le spun și politicienilor că nu trebuie să le fie rușine să fie patrioți, că nu trebuie să se simtă stânjeniți să apere un simbol al tuturor românilor. Acum este timpul ca cei ce hotărăsc destinul poporului nostru să redea Albei Iulia și importanța sa administrativă.

Alba Iulia trebuie să redevină capitală regională!

Ion Dumitrel,
Președintele Consiliului Județean Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea