Ion Dumitrel: ”Alba Iulia trebuie să redevină capitală de regiune!”

Alba Iulia are numeroase și adânci semnificații în istoria poporului român, fiind, în cea mai mare parte a istoriei sale bimilenare o capitală cu rol regional sau chiar mai mult de atât.

Nu voi da niciodată înapoi și voi continua mereu să susțin ceea ce cred cu tărie: că Alba Iulia trebuie să-și regăsească importanța administrativă pe nedrept pierdută și să redevină capitală de regiune. Dacă importanța istorică și culturală a Cetății Marii Uniri nu o mai poate nimeni fura, este timpul acum ca Alba Iulia să-și redobândească statutul de capitală de regiune pierdut în mod tragic din cauza unor politici contrare românismului și românilor.

ELIT

Am constatat după ultima mea declarație de zilele acestea că foarte mulți cetățeni, fie că sunt oameni de cultură, funcționari sau simpli cetățeni, fie că sunt tineri sau mai în vârstă sunt cu inima alături de Alba Iulia și nu se sfiiesc să să-și declare deschis susținerea pentru a redobândi statutul de reședință administrativă a regiunii. De aceea le spun și politicienilor că nu trebuie să le fie rușine să fie patrioți, că nu trebuie să se simtă stânjeniți să apere un simbol al tuturor românilor. Acum este timpul ca cei ce hotărăsc destinul poporului nostru să redea Albei Iulia și importanța sa administrativă.

Alba Iulia trebuie să redevină capitală regională!

Ion Dumitrel,
Președintele Consiliului Județean Alba

ADEZIUNE PLUS

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

9 Comentarii

CrocodilulCuPapion 9 ianuarie 2013 at 12:50

Sa fim seriosi,credeti ca guvernul USL ar fi de acord sa aibe capitala de regiune, un oras,un judet condus de opozitie?Imi vine greu sa cred,nu ca nu mi-ar placea.

opinie 9 ianuarie 2013 at 12:53

Cele 41 de municipii au o logica. Oriunde te aflii in Romania esti la o distanta de 1 ora de un minicipiu resedinta de judet. Astfel, ideea era ca serviciile medicale, administrative, sa fie la fel in fiecare municipiu. DECAT sa promovati chestia asta cu Alba Iulia capitala regiunii, mai bine luptati impotriva regionalizarii. Ganditi-va si voi logic, parlamentarii si oamenii de afaceri care au luat sute de ha langa Cluj, Brasov, Craiova, Iasi, Bucuresti, vor vrea ei sa fie un oras ca Alba Iulia capitala a regiunii ? Sau Targoviste capitala a regiunii ? E vorba de un tun economic, o sa distruga 33 de judete pentru ca cei care au interese in cele 7 judete sa castige de 100 de ori.

dan 9 ianuarie 2013 at 21:02

asai

calcul 9 ianuarie 2013 at 12:54

cand a mai fost capitala de regiue..ca sa redevina????

Capitala furturilor din banii publici este deja. Cele mai mari sume furate pe cap de locuitor sunt aici.

Wolf 9 ianuarie 2013 at 14:32

Ajunge domnule Dumitrel! Decat sa scrii un articol in fiecare saptamana pe acelasi subiect al asezarii capitalei regiunii Centru la Alba Iulia, batand apa-n piua si jucandu-te cu inteligenta si rabdarea noastra in speranta ca ne vei deveni mai simpatic, mai bine apari mai rar in ziare si te ocupi de numeroasele probleme ale judetului pentru care te-ai laudat in campania electorala de la locale ca-ti bate inima ca o toba. Calmeaza-ti inima-ti cat pepenele si pune-te pe treaba. Rezolva probleme precum crearea de locuri de munca fara cianuri si modernizarea infrastructurii judetului, pune-l pe primarele Hava si pe pedeleii dumitale din Consiliul Primariei sa nu mai creasca impozitele si taxele locale. Fa treburile pentru care ai fost ales si nu-ti mai pune poza in ziare toata ziua-bunaziua. Sau daca chiar tii neaparat sa-ti apara fotografia, pune-o macar la anunturi matrimoniale,nu la rubrica cu articole serioase.

Aurelian 9 ianuarie 2013 at 15:21

Auzi mai Pitic Atomic, daca ai ceva de spus lui Dumitrel, de ce nu ii spui direct, ca va desparte numai anticamera secretarei, si nu sa „semnezi anonim”, cu numele de Wolf!

Wolf 9 ianuarie 2013 at 15:53

Nu-i spun direct, ca nu vreau sa-l vad ca roseste si intra-n pamant de atata rusine. In plus, de-asta respectabilii si impartialii redactori de la „UNIREA” au pus rubrica de comentarii; ca sa ne exprimam opiniile dupa cat ne duce mintea si educatia pe fiecare dintre noi, cititorii. Fii sigur, ca domnul Dumitrel, nu este atat de prost pe cat crezi dumneata, incat sa nu urmareasca reactiile nostre la articolele domniei sale si chiar sa invete ceva de la noi, prostimea judetului. Considera, te rog, ca domnia sa a inteles foarte bine ce-am vrut sa spun si nu fi ingrijorat. Dupa cum stii, cainele moare de drum lung si prostul, de grija altuia!

Nelu 10 ianuarie 2013 at 11:06

Cata disperare! Dincolo de patriotismul local prostesc si argumentele istorice desuete, ce motive solide ar putea sustine capitala de regiune la Alba Iulia?

Costel* 10 ianuarie 2013 at 11:17

Dupa cum ati dezvoltat Municipiul dumneavoastra si domnul Hava, Alba Iulia va ajunge in curand Capitala Regiunii … „Paclisa” …

Comentariile sunt oprite