Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ioan Tontea, profesorul din Abrud acuzat de infracţiuni de corupţie, achitat la Judecătoria Alba Iulia, după 4 ani de cercetări şi procese

Publicat

în

După doi ani de cercetări penale şi alţi aprope doi ani de procese, profesorul din Abrud, Ioan Sorin Tontea, acuzat de infracţiuni de corupţie, a fost achitat de judecătorii de la Judecătoria Alba Iulia.

Aceştia au pronunţat sentinţa la începutul acestei săptămâni, sentinţă care însă nu este deinitivă şi poate fi atacată cu recurs. Procesul derulat la Judecătoria Alba Iulia a durat aproape doi ani de zile, din septembrie 2009 până în iulie 2012.

Hotărâtoare în luarea deciziei de achitare a fost o expertiză ale cărui rezultate au fost favorabile inculpatului. Ioan Sorin Tontea a reuşit în cele din urmă să-i convingă pe magistraţi că nu el a fost autorul şi că nu el a sustras în 2008, din sistemul informatic al şcolii, subiectele la limba română.

Electrica Furnizare Discount

Faptele de care este acuzat Tontea s-au petrecut în anul 2008 când acesta a fost membru în comisia de examen la Abrud, el activând ca profesor la Grupul Şcolar „Horea, Cloşca şi Crişan” Abrud. Procurorii DIICOT au susţinut că profesorul a intrat atunci în sistemul informatic şi a copiat subiectele de bac de la limba română. Infracţiunile de care a fost acuzat sunt de transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic şi permiterea accesului unei persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

„În sarcina acestuia s-a reţinut că, în calitate de profesor în cadrul Comisiei de bacalaureat, de pe calculatorul de la centrul de examen a copiat subiectele la proba de Limba şi Literatura Română, ce urma a fi susţinută în zilele următoare şi le-a transferat unor candidaţi la examenul de bacalaureat, permiţându-le acestora să aibă acces la informaţii, care la acea dată, nu erau destinate publicităţii, în scopul de a le facilita promovarea examenului“, arăta într-un comunicat de presă al Serviciului Teritorial DIICOT Alba Iulia de la acea vreme.    (I.P.)

Sentinţa Judecătoriei Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi contestată cu recurs.

Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Autostrada A10, lotul 2, asfaltat aproape complet. Se va deschide circulația în acest an?

Publicat

în

Autostrada A10, lotul 2, asfaltat aproape complet. Se vadeschide circulația în acest an?

Pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda, grecii de la Aktor, în mod paradoxal, s-au mobilizat mai bine ca niciodată. În acest moment, aproape tot acest segment de autostradă este asfaltat, cel puțin în ce privește corpul autostrăzii. Potrivit informațiilor obținute de ziarulunirea.ro, în următoarele cinci zile lucrătoare, cu excepția zonei de la alunecarea de teren de la Oiejdea, vom avea asfalt pe tot lotul.

Cea mai mare problemă a acestui segment de autostradă a reprezentat-o alunecarea de teren de la Oiejdea, dar ea nu constituie un impediment, pentru deschiderea traficului, întrucât deja este asfaltat un sens de mers și se va putea circula cu restricții și limitări de viteză.

Electrica Furnizare Discount

La kilometrul 26, în zona pasajului rutier peste calea ferată de la Teiuș, s-a asfaltat deja un sens de mers și se lucrează la al doilea. Tot aici, firma Retter, lucrează la ridicarea CIM-ului, dar aceste lucrări vor putea fi finalizate după deschiderea traficului rutier.

Pe o mare parte din autostradă sunt deja efectuate maracajele rutiere, și se lucrează în continuare la acestea.

A fost montată o parte din semnalizarea rutieră și se lucrează în continuare la parapeți și la montarea gardurilor exterioare de protecție a autostrăzii.

La kilometrul 40, un alt punct cheie, lucrările au avansat considerabil, supratraversarea pe care DJ 142L o are la autostradă, fiind aproape realizată. Au fost făcute rampele, iar astăzi se montau panouri fonoabsorbante.

Lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda arată în acest moment incredibil de bine și există toate premisele ca în acest an să fie dat în trafic. Nu credem că cineva va dori să lase un segment de autrostradă muzeu, în conditiile în care traficul pe DN1 este infernal. Deci există toate șansele ca în acest an să circulăm pe autostradă de la Alba Iulia până la Cluj.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Pedeapsă blândă pentru un tânăr din Alba care a provocat un accident în care a decedat o femeie: Ce au decis magistrații

Publicat

în

Pedeapsă blândă pentru un tânăr din Alba care a provocat un accident în care a decedat o femeie: Ce au decis magistrații

Un tânăr de 23 de ani din municipiul Aiud, a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare, cu suspendare, după ce a provocat un accident rutier soldat cu decesul unei femei și rănirea alteia.

La data de 01 martie 2020, în jurul orei 15.30, pe DN 1, în afara localității Lopadea Veche, județul Alba, un tânăr de 21 de ani, din localitatea Rădești, în timp ce conducea un autoturism, nu a păstrat o distanță corespunzătoare în mers și a intrat în coliziune cu autoturismul din fața sa, condus de un bărbat, de 58 de ani, din Aiud.

Acesta din urmă a fost proiectat ulterior în alt autoturism, care circula regulamentar din sensul opus de mers. În urma accidentului, o femeie și-a pierdut viața iar alta a fost rănită.

Electrica Furnizare Discount

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Inculpatul a declarat în mod expres că recunoaște săvârșirea infracțiunilor pentru care a fost trimis în judecată și că înțelege să fie judecat doar în baza probelor administrate în cursul urmăririi penale, pe care le cunoaște și pe care și le însușește în integralitatea lor. Totodată, acesta și-a exprimat consimțământul în sensul că este de acord să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în eventualitatea în care va fi găsit vinovat.

Sentința dată de Judecătoria Aiud nu este definitivă, putând fi atacată cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Zi de sărbătoare la Salvamont Alba: Cățelușa Yukan’na, împreună cu salvatorul său, au sărbătorit șapte ani de muncă în echipă

Publicat

în

Zi de sărbătoare la Salvamont Alba: Cățelușa Yukan’na, împreună cu salvatorul său, au sărbătorit șapte ani de muncă în echipă

Echipajul format din Tiberiu Krizbai de la Serviciul Salvamont Alba și cățelușa sa, Yukan’na, au sărbătorit astăzi șapte ani de muncă în echipă.

„La mulți ani, Yukan’na!!! 7 ani împreună cu Tiberiu Krizbai, cu care formează unitate canină la Salvamont Alba!

Electrica Furnizare Discount

Cu o figură poznașă, lângă Yukan’na este continuatoarea seviciul canin, peste ani, Kamura!

Kamura provine din Helios (Salvamont Argeș) primul câine Salvamont din țara noastră și din Raya, brevetată la Salvamont Bacău. Vom reveni cu amănunte, Kamura având un frate, pe Haruki, aceeași generație și tot din aceiași părinți”, au transmis reprezentanții paginii de socializare Câini de avalanșă Salvamont România.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare