Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ioan Tontea, profesorul din Abrud acuzat de infracţiuni de corupţie, achitat la Judecătoria Alba Iulia, după 4 ani de cercetări şi procese

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După doi ani de cercetări penale şi alţi aprope doi ani de procese, profesorul din Abrud, Ioan Sorin Tontea, acuzat de infracţiuni de corupţie, a fost achitat de judecătorii de la Judecătoria Alba Iulia.

Aceştia au pronunţat sentinţa la începutul acestei săptămâni, sentinţă care însă nu este deinitivă şi poate fi atacată cu recurs. Procesul derulat la Judecătoria Alba Iulia a durat aproape doi ani de zile, din septembrie 2009 până în iulie 2012.

Hotărâtoare în luarea deciziei de achitare a fost o expertiză ale cărui rezultate au fost favorabile inculpatului. Ioan Sorin Tontea a reuşit în cele din urmă să-i convingă pe magistraţi că nu el a fost autorul şi că nu el a sustras în 2008, din sistemul informatic al şcolii, subiectele la limba română.

Faptele de care este acuzat Tontea s-au petrecut în anul 2008 când acesta a fost membru în comisia de examen la Abrud, el activând ca profesor la Grupul Şcolar „Horea, Cloşca şi Crişan” Abrud. Procurorii DIICOT au susţinut că profesorul a intrat atunci în sistemul informatic şi a copiat subiectele de bac de la limba română. Infracţiunile de care a fost acuzat sunt de transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic şi permiterea accesului unei persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

„În sarcina acestuia s-a reţinut că, în calitate de profesor în cadrul Comisiei de bacalaureat, de pe calculatorul de la centrul de examen a copiat subiectele la proba de Limba şi Literatura Română, ce urma a fi susţinută în zilele următoare şi le-a transferat unor candidaţi la examenul de bacalaureat, permiţându-le acestora să aibă acces la informaţii, care la acea dată, nu erau destinate publicităţii, în scopul de a le facilita promovarea examenului“, arăta într-un comunicat de presă al Serviciului Teritorial DIICOT Alba Iulia de la acea vreme.    (I.P.)

Sentinţa Judecătoriei Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi contestată cu recurs.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea