Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Lazăr vrea să organizeze o întâlnire cu oamenii de afaceri din Alba care pot veni cu propuneri pentru modificarea Codului fiscal

Ziarul Unirea

Publicat

în

  • La întâlnire va fi invitat și secretarul de stat de la Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, Cătălin Beciu.

Ioan Lazar05Președintele PLR Alba, Ioan Lazăr, are în vedere organizarea unui întâlniri cu oamenii de afaceri din județ care pot veni cu propuneri de modificare a Codului fiscal. Astfel de întâlniri vor fi organizate în mai multe organizații județene ale PLR.

Astfel proiectul noului Cod fiscal care va intra probabil în vigoare de la 1 ianuarie 2016 va fi discutat cu mediul de afaceri, cu societatea civilă și contribuabilii, înainte de a fi adoptat.

”Noi, prin reprezentanții noștri, venim cu o terapie șoc, aș spune, pentru modificarea Codului pentru ca economia să fie relansată, ca oamenii să își plătească taxele și să poată să le plătească. Venim cu un pachet de taxe mai mici, reducerea TVA-ului de la 1 ianuarie 2016 la 20%, reducerea TVA-ului la produsele alimentare la 9%. Sunt măsuri liberale, de centru dreapta”, a spus, vineri, Ioan Lazăr.

Acesta a precizat că printre inițiativele PLR-ului se numără introducerea obligativității ca punctele de vedere emise de structurile ANAF la încheierea controlului și procesului verbal să fie opozabile. Totodată, Lazăr a spus că PLR vrea eliminarea evaziunii fiscale, iar un prim pas este adoptarea unor măsuri favorabile contribuabililor.

”Sunt convins că odată cu luarea măsurilor fiscale favorabile contribuabililor va scădea foarte mult și evaziunea fiscală. Tăriceanu a cerut, după ce vor fi adoptate aceste măsuri, înăsprirea pedepselor pentru evaziune fiscală”, a spus Lazăr.

Întâlnirea cu oamenii de afaceri ar urma să aibă loc la Vila Elisabeta sau la sediul PLR din Alba Iulia.

(D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea