Ioan Lazăr, liderul ALDE Alba: Primarul din comuna Lupșa refuză să îi dea „cuțitul și furculița” viceprimarului și îl ține fără nici o atribuție

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a vorbit vineri, într-o conferință de presă, despre situația din comuna Lupșa, unde ALDE are 2 consilieri locali și postul de viceprimar, în persoana lui Radu Penciu. În urma unei acțiuni a Frontului Salvării Naționale, adică PSD plus PD, Radu Penciu a fost înlăturat din funcția de viceprimar doar pentru o scurtă perioadă, deoarece Prefectura a procedat corect și a cerut primăriei să fie repus în funcție.

„Viceprimarul i-a acționat în instanță, procesul nu s-a încheiat, dar el a fost repus în funcție la o săptămână sau două. Ceea ce este foarte important, primarul din comuna Lupșa, care este susținut de PSD, refuză să îi dea „cuțitul și furculița” viceprimarului, îl ține fără nici o atribuție.

USR - Alegeri parlamentare 2020

El este plătit, este retribuit, dar primarul refuză să îi dea vreo atribuție. Este un abuz al primarului și ar trebui acționat în instanță, chiar dacă domnul primar va fi suspendat în curând pentru că dânsul a pierdut un proces cu ANI. El a înțeles că trebuie să își angazeje toată familia în primărie și să îi plătească din banii contribuabilior. Nu a ținut cont de lege și și-a angajat soția, iar ANI s-a sesizat și l-a suspendat. Fapta se va consuma cât de curând.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

S-a încercat să se împingă cât mai departe această suspendare a primarului prin diverse tertipuri pe care legea le permite, dar sper ca domnul prefect să fie mult mai receptiv la necesitățile oamenilor, locuitorilor din această comună pentru că acum este o harababură de nedescris. Primarul știe că va fi suspendat, dar sper ca domnul prefect să fie receptiv și să nu lase lucrurile să meargă la maxim și să ia act de ceea ce a transmis ANI.

Normal ar fi ca zilele următoare să fie suspendat, iar locul primarului să fie luat de viceprimarul ALDE Radu Penciu. Eu promit colegilor de guvernare că ALDE își va respecta înțelegerea și protocoalele ALDE-PSD, iar pentru desemnarea următorului viceprimar, ALDE va vota conform protocolului”, a declarat Ioan Laz[r.

 

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

cristi 26 octombrie 2018 at 17:06

D-le Lazar,santeti slabi,isi bat joc psd,de d-stra,eu in secunda doi il schimbam,dat asa este cand nu esti stapan pe ale tale.D-le Lazar nu mai faceti tot conferinte de presa ci treceti la fapte,deoarece acest partis,ALDE va avea mai multi simpatizanti daca a-ti face ceva pentru ei!? Treceti la fapte cat mai repede,o zi buna!

Comentariile sunt oprite