Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Lazăr: Creșterea economică din acest an e rezultatul măsurilor propuse de ALDE și Tăriceanu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Creșterea economică din 2016 este rezultatul măsurilor propuse de ALDE și Tăriceanu, a declarat, vineri, copreședintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, referindu-se la datele INS, care spun că economia României a crescut cu 5,2%, pe seria brută și cu 5,0% pe seria ajustată sezonier.

Ioan Lazar ALDE01”Se știe că măsurile luate de un guvern nu se văd imediat, se reflectă în timp, iar creșterea economică din acest an e rezultatul măsurilor liberale promovate de ALDE și Tăriceanu prin care s-a redus fiscalitatea. Noul Cod Fiscal, hulit de PDL, vopsit în PNL, a fost respins inițial de Iohannis pentru ca ulterior să fie adoptat în aceeași formă ca urmare a insistențelor ALDE”, a spus Ioan Lazăr.

Acesta a adăugat că mulți dintre aplaudacii guvernului tehnocrat s-au grăbit să atribuie aceste cifre executivului Cioloș, însă în realitate rezultatele economice înregistrate în aceste prime luni ale anului 2016 sunt efectele măsurilor luate de către guvernarea din care ALDE a făcut parte.

”Rezultatele economice înregistrate de România și cu care se laudă guvernul tehnocrat sunt datorate măsurilor pe care guvernarea Ponta le-a luat și pe care mulți dintre susținătorii tehnocraților le-au criticat”, a afirmat liderul ALDE Alba.

Ioan Lazăr a criticat însă guvernarea tehnocrată, precizând că la felul în care evoluează există un risc major ca greşelile pe care acest guvern le face să nu se încheie, iar ele să se repercuteze defavorabil în 2017.

”Care sunt aceste greşelile? În primul rând ele sunt legate de scăderea volumului investiţiilor, de neabsorbţia fondurilor europene, care agreavează lipsa de investiţii româneşti şi străine, de faptul că în momentul de faţă capitalul român este supus practic unui asalt distrugător. Românii privesc cu îngrijorare viitorul pentru că văd incompetenţa acestui guvern pe toate nivelele. Efectele guvernării tehnocrate vor fi resimţite de toţi românii anul viitor şi în anii ce vor urma. Din păcate, în lipsa unor măsuri economice adoptate, aceste efecte s-ar putea dovedi a fi unele extrem de negative. Cine va răspunde pentru aceste lucruri? În niciun caz tehnocraţii care îşi vor face bagajele şi se vor întoarce la locurile de muncă de la Bruxelles”, a conchis Ioan Lazăr.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea