Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Lazăr, ALDE Alba: Lui Corneliu Olar ar trebui să i se dea cu buciumul în cap pentru că a inițiat proiectul de hotărâre prinvind pensiile speciale pentru primari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ca urmare a inițiativei deputatului PNL Corneliu Olar prin care se propune acordarea unei indemnizaţii pentru limită de vârstă primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene, liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a afirmat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că fostul primar liberal ar merita să i se dea cu buciumul în cap pentru că a inițiat respectivul proiect.

„Am văzut că domnul deputat Corneliu Olar este inițiatorul unui proiect de hotărâre privind pensiile speciale pentru primari. Se întelege, dânsul a fost primar, acum e primar nepotul său și poate se gândește să mai prindă încă o candidatură la primărie.

Am urmărit și fragmente din ședința consiliului national a PNL. L-am auzit de pre;edintele Orban îndemn#nd pe cei din PNL să termine cu blaturile cu PSD-ul, să ia măciuca și să lovească în stânga și-n dreapta. Eu l-aș ruga să ia buciumul domnului Olar și să-i dea cu el în cap pentru că a fost inițiatorul acestei legi. Am înțeles că acum și-au retras semnăturile, dar probabil domnul Orban mi-a luat-o înainte și le-a dat deja cu buciumul în cap”, a spus Ioan Lazăr.

 Inițiatorul proiectului, Corneliu Olar și-a retras semnătura de pe proiectul privind pensiile speciale pentru primari, pe care l-a inițiat: La vot, voi vota pentru!, a spus însă deputatul, fost primar, el precizând că nu știa că există o decizie a partidului, care nu susține ideea de pensii speciale. ”Dumneavoastră le spuneți pensii speciale, eu le-am numit indemnizații pentru limită de vârstă”, s-a scuzat el.

Potrivit proiectului, “începând cu 1 ianuarie 2019, primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii, cu modificările şi completările ulterioare, sau ale vârstei standard reduse în conformitate cu prevederile aceleiaşi legi, sau ale altor legi speciale, au dreptul, la încetarea mandatului, la indemnizaţie pentru limită de vârstă, dacă nu sunt realeşi pentru un nou mandat. Primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de CJ beneficiază de indemnizaţia pentru limită de vârstă de la data la care li se acordă drepturile de pensie pentru limita de vârstă, dar nu mai devreme de data încetării mandatului aflat în derulare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea