Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Ioan Lazăr, ALDE Alba: Începe MAREA JUPUIRE a cetățenilor. Taxa de PARCARE pe care vor să o introducă la Alba Iulia este exorbitantă

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, a vorbit, vineri în cadrul conferinței de presă, despre Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice cu plată din municipiu, aflat în consultare publică.

“Spun marea jupuire pentru că am înțeles că există în dezbatere publică și va fi o propunere de proiect pentru taxarea tuturor autoturismelor, chiar și în fața casei unde se va plăti o taxă de parcare. Sunt convins că cei care au inițiat acest proiect fac parte din partidul care a tăiat pensiile, au tăiat salariile. Lupul își schimbă părul, dar năravul ba. Asta știu ei să facă, să taie, să jupoaie, taxe, impozite,” a spus Ioan Lazăr.

Și cum nu toți cetățenii au autoturism să plătească că îl parchează, Ioan Lazăr este convins că va fi găsită totuși o taxă și pentru aceștia, o taxă pe oxigen, pentru că respiră, a exemplificat acesta.

„Vor găsi o metodă să impoziteze chiar și aerul. E de așteptat de la cei care au tăiat salariile și pensiile să ia astfel de măsuri. Dar sunt curios să îi văd pe colegii mei, foști liberali adevărați, care s-au pus în fața buldozerelor PDL-ului și acum sunt acolo, frăție, cu ciocul mic, nu comentează, aplaudaci la ceea ce iasă din gura mai marilor orașului, ce poziție vor avea acum când se vrea marea jupuire a cetățenilor din Alba Iulia.

E adevărat, este nevoie să se plătească, mai ales în zona cetății unde toată lumea vrea să meargă cu autoturismul, să fie o taxă, cât hotărăsc dânșii, dar să impozitezi parcarea în tot orașul mi se pare de nepermis. Speranța mea este ca nu vor fi de acord cu o astfel de hotărâre și nu vor vota.

Mai marii primărie, consiliului județean se cred stăpânii orașului, județului și cred că li se cuvine ca toți ceilalți cetățeni să le plătim tribut, nu își pot acoperi salariile mari, trebuie să se gândească la alte soluții, acțiuni, nu să impoziteze în așa hal cetățenii.

Săptămâna asta o să avem o discuție cu consilierii ALDE si o să le cerem să se opună și să nu voteze așa ceva și dacă o vor face, vom lua măsuri,” a mai precizat Lazăr.

Reamintim că, până la data de 1 august, Regulamentul de organizare şi funcţionare a parcărilor publice cu plată din Alba Iulia este pus în consultare publică. Potrivit raportului de specialitate al proiectului de hotărâre ce va fi pus în dezbaterea consilierilor locali, cel mai probabil în ședința CL Alba Iulia din luna august, orașul va fi împărțit în 3 zone tarifare, iar tariful pentru o oră de parcare va fi între 1 și 4 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine! Corneliu Mureșan, fostul subprefect al județului, candidează din partea Partidului Social Democrat pentru funcția de președinte al Consiliul Județean Alba. Corneliu Mureșan este un tânăr antreprenor cu experiență în management, dar și în administrația județeană. De profesie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea