Ioan Lazăr, ALDE Alba: Abatoarele mobile sunt o necesitate. Inițiativa este în interesul fermierilor, dar și copiilor noștri, care vor mânca mai sănătos

Ioan Lazăr, liderul ALDE Alba a vorbit vineri, în cadrul unei conferințe de presă, despre importanța abatoarelor mobile, atât pentru fermieri cât și pentru alimentația oamenilor.

„Săptămâna trecură am avut o întâlnire și am discutat cu mai mulți miniștrii, când Guvernul a desfășurat o ședință la Alba Iulia, la Sala Unirii, cu ocazia Centenarului.

Elit ELIT

Este un proiect început în 2016, care acum se încearcă să fie implementat prin AFIR. Am discutat cu Ministrul Agriculturii, Petre Daea, care după părerea mea este un ministru foarte bun. Subvențiile din agricultură vin la timp, putem să ne bazăm pe ceva și se iau măsuri tot mai bune. Din păcate, am auzit despre aceste abatoare mobile, care nu sunt chiar mobile, dar care e bine că sunt, e un început.

Aceste abatoare mobile sunt formate dintr-un container de abatorizare și o rulotă tip măcelărie din care se poate vinde produsul.

Oricare dintre noi dorește ca alimentația copiilor noștri să fie cât mai bună, să mănânce cât mai sănătos, cât mai natural. Prin aceste abatoare, cel puțin carnea poate să fie asigurată de la micii fermieri, crescători de oi, crescători de porcine, de bovine.

Domnul Ministru este bine intenționat, dar nu este sprijinit de cei din teritoriu pentru a implementa și a veni în ajutorul fermierilor cu aceste hotărâri de Guvern, aceste legi. Această inițiativă este făcută în grabă, dar este un început și sper să fie făcută cât mai mult în interesul fermierilor și automat al nostru, ai copiilor noștri care se vor hrăni mult mai sănătos”, a spus Ioan Lazăr.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419