Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ioan Lazăr, ALDE Alba: Abatoarele mobile sunt o necesitate. Inițiativa este în interesul fermierilor, dar și copiilor noștri, care vor mânca mai sănătos

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ioan Lazăr, liderul ALDE Alba a vorbit vineri, în cadrul unei conferințe de presă, despre importanța abatoarelor mobile, atât pentru fermieri cât și pentru alimentația oamenilor.

„Săptămâna trecură am avut o întâlnire și am discutat cu mai mulți miniștrii, când Guvernul a desfășurat o ședință la Alba Iulia, la Sala Unirii, cu ocazia Centenarului.

Este un proiect început în 2016, care acum se încearcă să fie implementat prin AFIR. Am discutat cu Ministrul Agriculturii, Petre Daea, care după părerea mea este un ministru foarte bun. Subvențiile din agricultură vin la timp, putem să ne bazăm pe ceva și se iau măsuri tot mai bune. Din păcate, am auzit despre aceste abatoare mobile, care nu sunt chiar mobile, dar care e bine că sunt, e un început.

Aceste abatoare mobile sunt formate dintr-un container de abatorizare și o rulotă tip măcelărie din care se poate vinde produsul.

Oricare dintre noi dorește ca alimentația copiilor noștri să fie cât mai bună, să mănânce cât mai sănătos, cât mai natural. Prin aceste abatoare, cel puțin carnea poate să fie asigurată de la micii fermieri, crescători de oi, crescători de porcine, de bovine.

Domnul Ministru este bine intenționat, dar nu este sprijinit de cei din teritoriu pentru a implementa și a veni în ajutorul fermierilor cu aceste hotărâri de Guvern, aceste legi. Această inițiativă este făcută în grabă, dar este un început și sper să fie făcută cât mai mult în interesul fermierilor și automat al nostru, ai copiilor noștri care se vor hrăni mult mai sănătos”, a spus Ioan Lazăr.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea